mandag 14. februar 2011

"Ventedesign"


Fra min barndoms fergeturer (poetisk sagt, hm?) husker jeg venterommene på fergekaiene som slitne brakker med rusk på gulvet og durende og blendende lysrørlys i taket. Men fjordturer har kanskje blitt mer eksotisk og verdsatt som turistmål og opplevelsestilbud i dag? Vi må i alle fall erkjenne at fjordNorge er noe av det fineste vi kan friste med til nysgjerrige utlendinger som vil se landet vårt. Og ei utflukt i piktoreskt fjordlandskap også kan være en god opplevelse for oss nordmenn. Det er det flere enn jeg som har tenkt på.


På helgas fjordutflukt, tok jeg turen innom venterommet på fergekaia. Og mine forventinger fra barndommens venterom fikk seg nærmest et designsjokk! :) Se for et herlig sted jeg fant. Her er det tydeligvis noen som har fått boltre seg i former og materialer. Og som har gjort ventetiden til noe helt spesielt.

Deilig utsikt og vindu som frister til å bli tatt  på .. :)Både mor og barn (far satt i bilen og slappa av..) nøt et herlig kvarter mens vi ble kjent med alle kroker av dette nydelige rommet med vinduer på alle kanter, spennende kurver og linjer, treverk med nydelig glød - et rom med lysspill og herlig romfølelse. Alt dette mens vi kunne iaktta ferga gli over fjorden imot oss.


Gjenskinn fra tre og glass i venterommet blander seg med den deilige utsikta.

Og vips, så var ventetida over. :)
Alt annet enn slitt og ruskete, dette.

Har du hatt lignende flotte og overraskende opplevelser på tur?
Mer flott "på film" fra helga vår. Kommer om litt.

Translation
From what I remember waiting rooms never was a esthetic highlight when travelling as a kid. But this weekend I got a really pleasant surprise when driving further in the fjords in my area. Seems someone has been given the opportunity to indulge in design with beautiful materials and ideas of how to combine the picturesque surroundings with the idea of a shelter for wind and rain while waiting for the ferry.
Nice? A reader left this link to more cool design of the like. Check it out: http://www.nasjonaleturistveger.no/I neste innlegg
lyst og moderne

11 kommentarer:

 1. Når venterommene har blitt så flotte, er det bare deilig om en må vente litt på ferja. En liten pustepause fra biling :) Nydelig utsikt fra venterommet og flott design!
  Klem Tonje

  SvarSlett
 2. Heisann:)

  Ja det må man jammen si...tommelen opp for den som har designet dette venterommet:)
  Kjempe fint var det:)

  Ha en fin kveld:)
  Klem fra Kari:)

  SvarSlett
 3. Da følger eg etter (ikkje for å herme altså). : )

  SvarSlett
 4. Så bra at du liker venterommet vårt! Sjekk ut www.nasjonaleturistveger.no så finner du mer spennende arkitektur i nærområdet ditt. Vi har også laget en bok jeg tror kan inspirere. Send meg mailadressen din (til annemj@vegvesen.no), så skal jeg sende den til deg.

  SvarSlett
 5. Du verden så flott! Jeg bruker "naturens venterom" når jeg er i NordNorge og venter på fergene, men dette var ett vakkert alternativ!

  Ta en tur innom bloggen min idag, min første Give-Away er lagt ut...

  Har vært litt lat med norsk tekst i det siste, men så har jeg jo foreløbig mest kontakt med utenlandske bloggere...

  Ha en fin kveld!

  Ingrid :)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for kjempekoselig kommentar og link! Så utrolig kult at vi liker akkurat den samme vasen, ikke første gang "smakene" våre sammenfaller...og blir vel ikke siste...

  Go'klem fra meg ;)

  SvarSlett
 7. Wow, for et flott venterom! Og veldig fine bilder du har tatt. Fint lys!

  Du kan gjerne låne bilde av meg. Da gleder jeg meg til vaseinnlegg! :)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 8. Ferjekaia på Os i Hordaland liknar litt på denne, det er litt kjekkare å gå på do når det ser slik ut enn dei gamle ventehusa full i tagging...

  Ei MRF-ferja gir meg gode kjenseler frå barndommen, trudde dei var tatt bort eg. Kor er dette?

  SvarSlett
 9. Ferjekaia er ein kjent stad for meg ja. Hadde sommarjobb på MS Geirangerfjord (sightseeingbåten) for mange år sidan og pendla frå Volda (min heimstad) via denne ferja nokre gonger iløpet av sommaren. Ikkje så langt ifrå ligg Petrines Gjestgiveri kor eg hadde ein av mine beste matopplevelsar; hjortegryte a la brimi ;-) Sunnmøre er berre så vakkert. Amen.

  SvarSlett
 10. Snyggt väntrum! Tänk att få åka ut på fjorden... suck... Det är så vackert!

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...