mandag 31. januar 2011

Budeiesøm



På en gård et sted i Norge. I de dype skoger. Der bor Nina. Ei frisk og søt dame i sin beste alder. Med flotte og aktive barn,  en mann som spiller gitar, gårdshund og tre katter. Dette er sted med historie. Nina er fjerde generasjon som bor på gården.

Denne dama har sansen for estetikk. Hun er glad i retrostil og en kløpper på fargekombinasjoner. I tillegg trives hun foran symaskina. Dette har resultert i ei lita "nettbud" med egenproduserte ting, og en blogg fylt med kreative prosjekter, hverdagsbetrakninger og flotte foto. Jeg kan ikke annet enn å spre ordet videre. Dette er en blogg som er verdt et besøk. :)





Og selv om Åpent hus ikke kan være fylt av Budeiesøm i alle rom (og det er nok ikke Budeiehjemmet heller), skal jeg nok alltids finne noen steder som kan få seg en fargeklatt fra den kanten. Barnerommet, for eksempel. Og så blir jeg alltid litt mer romantisk i stilen når det blir sommer. :) (Er det bare meg?)

Dette er ting til å bli i godt humør av, ikke? :)

Yngre generasjon Budeiesøm øver ved symaskina.

"Moderne retrostil møter landskapet."


Bloggeren til høyre, for en del år siden, sammen med bestefar.

Og her er bloggeren nå. :)

Etter dette bilderaset av et innlegg skjønner du kanskje at "der er mer der det kommer fra"?
Alle foto gjengitt med tillatelse fra: Dilldall og sånt blogg / Budeiesøm

Åpent hus-lotteriet pågår ennå. > Gratislodd kan tas her.


I neste innlegg
hjem med moderne møbelklassikere

søndag 30. januar 2011

Stilig og nonchalant


Her er en av mine favoritter innen moderne illustrasjoner. Jeg har skrevet om henne før. Men i dag har jeg lyst til å nyte et dryss av hennes helt spesielle bilder.

Jeg er så heldig å ha to av hennes trykk, kjøpt gjennom svenske Redd Barnas nettsider. Her er de.

(Bilde fra Radda Barnens nettside)
Fra hennes dyrekolleksjon.





Dersom jeg var så heldig å ha mer veggplass og fikk velge meg flere Rhodinbilder, ville jeg kanskje hatt bildet over og under. Det under er fortsatt tilgjengelig på Rhodins egne nettsider.





Det fascinerer meg hvordan mange kunstnere greier å utvikle sin helt særegne "strek" - sitt eget kjennetegn. Selv om Cassandra Rhodin operer innen den egne sjangeren moteillustrasjon, er hennes arbeid lett gjenkjennelig og skiller seg klart ut fra de andre.
Rhodin har så mye lekkert at jeg nok må komme tilbake å vise mer fra henne om ei stund igjen.

Håper alle har hatt ei deilig helg. Vår plan var å ikke ha planer, og det greide vi å gjennomføre! Herlig å ta tingene etter hvert. Rolige og lange morgener og mye "kos". Vi avslutta familietiden med å se videosnutter fra da barna var mindre. Stor stas for alle! :) Håper ukestarten din (og min) blir myk og fin. Beste hilsener fra Åpent hus.

I neste innlegg
fra det tøffe og moderne til noe helt anna - et skjønt Epla-tips.

lørdag 29. januar 2011

Bestått


Da er det offisielt. Eksamen er bestått og vel overstått! :)


Deltidsstudiet som tok mye av fritida mi i fjor var så absolutt verdt det. Så deilig å få påfyll i "topplokket". Og selv om studiet innebar 5 reiser til Oslo, borte fra (jobb og) familien, ville jeg ikke vært det foruten.


Jeg har før skrytt av BI Nydalens fantastiske bygg og elegante og lekne utforming. I dag har jeg lyst til offisielt å avslutte BI-tiden min med et nytt knippe bilder derfra.




ikke ei utsikt for de med høydeskrekk..

Bygget strekker seg over et helt kvartal, og rager høyt i været. I kjernen åpner det seg og slipper inn massevis av deilig dagslys fra ove. De ulike deleen av bygget bindes sammen av trapper og gangveier til mange kanter. Her er alt som trengs av vrimleområder, åpne møteplasser og lukkede studierom. Alt som skal til for å gjøre stedet til et levende studiested.




Rakk aldri å telle Syveren-stolene der. Det var mange....

Slike omgivelser skaper miljø og "stil". Og de ga såvisst meg i alle fall energi til å grave seg ned i fagstoff, lese og diskutere.


Det var som om Akademia var en egen liten planet for ei stund. Og det var en fryd å få lov til å være del av den. :) Merker nå at det er litt vemodig. Men akk så deilig å få fritida si tilbake!!
Alle foto tatt med min 4 år gamle veteranmobil: (c) Åpent hus ..

Håper helga di er god. Takk for at du stakk innom her. :)


I neste innlegg
moderne grafikk - en favoritt

fredag 28. januar 2011

Dansk murfunkis

På Østerbro ved København fant et arkitektpar denne perlen av et murhus i funkisstil. Gammelt og slitent var det. Men se hva de har gjort ut av det.

En kassert skyvedør ble bordplate til spisestua. Malt med retroblå på kantene har den fått sjarm og personlighet så det holder. To overdimensjonerte industrielle pendler gir en spennende effekt over bordet. Svarte Arne Jacobsen Mauren stoler.


Skyvedør mellom kjøkken og spisestue gjør at en kan velge åpen eller lukket løsning.

Deilig utsikt over trær og vann fra kjøkkenvinduet.



Enkelt og rolig soverom, med herlig utsikt til hagen.




Nydelig avdempet "retroblå" i trappegangen.


Innebygde skap og sittenisje ved vinduet.


"Vinterhage" med sofa fyllt av Ikeaputer. Gamle Corbusier-stoler.

Utebord og tolixstoler på steinterassen.
Her kan man da godt bo??  :)
Alle foto Stuart McIntyre /Fri.dk

Jeg ønsker alle som svinger innom ei riktig god helg!

I neste innlegg
"sensur" :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...