onsdag 19. januar 2011

Hvorfor interiørblogging?

For uinvidde kan det å ha blogg virke som et meningsløst tidsfordriv. Og begrenser du til og med bloggtemaet til baaare interiør og design, er det nok en del som hever øyebrynene uforstående. Hvis noen lurer på hvorfor jeg driver med dette - vær så god, les videre:


Etter at jeg fikk øynene opp for bloggverden, har mange nye inspirasjonsdører åpnet seg for meg. Endelig føler jeg at kan bruke verdensveven til noe nyttig. Nå har jeg mål og mening med bruk av pc på fritida.

Jeg får dyrke interessene mine for kunst, arkitektur, design, foto og det skrevne ord på en kjempefin måte.


Inspirasjonskildene på nettet er uendelige; både fra blogger og gjennom dem, fra en myriade av spennende andre nettsider. Tips og ideer kan komme fra de mest uventede hold.

Jeg er så glad for at jeg oppdaget det fine fellesskapet som finnes i denne "usynlige" og abstrakte bloggverden. Dette cyberspace av private og halvprivate interessefeller - som deler inspirasjon, råd, prosjekter, humør og hverdagstanker. Og nå er jeg en del av det. :)Jeg innrømmer gjerne at blogging til tider har tatt litt vel mye tid for meg. Men å få fordype seg i alle tema omkring Åpent hus har vært oppbyggelig på mer en en måte.

Jeg er nok ei typisk aktiv mamma som sjelden sitter stille og gjør "ingenting". Når jeg er hjemme sammen med ungene er jeg stort sett i aktivitet med hussysler og leking og hjelp til barna hele tiden - alltid på beina. Det å kunne dyrke egne interesser - med bloggen som "kanal" -, har gjort at jeg oftere tar meg tid til "egentid", selv når barna er våkne. Jeg tenker at det er sunt.


Og disse rolige kveldene etter at ungene har lagt seg, der man bare trenger å slappe av - Hva bruker man tiden på da? Før var det stort sett å flippe tv-kanaler og som regel aldri finne noe veldig spennende å se på. Det å surfe innen "designverdenen", og hente frem og lime inn inspirasjon i Åpent hus-boka, gir derfor mye mer mening. Det er avslapping for meg. Selv om å lese bok, for eksempel, også er et fint alternativ.Det er også godt for meg å "se igjen" noe av det jeg bruker av egentid. Det er givende å se synlige resultater - at det viser igjen. Da føles det verdt tiden. :)Bloggen er først og fremst min egen digitale utklippsbok. Og det at den vokser i innhold er spennende å se på. Jeg føler meg veldig ydmyk overfor det at rundt 400 mennesker daglig titter innom her.  At over 300 har valgt å bli Faste følgere, og at besøkstelleren nå har rundet 100 000! :) Nei, tall er vi ikke opptatt av, men at andre kan finne glede og inspirasjon i det jeg legger inn her, det er jeg veldig glad for.


Om noen er av den feiloppfatning at Åpent hus er "meg", så tar de feil. Denne bloggen er bare en del av meg. Ikke hele. Den reflekterer noen av mine interesseområder. Og bare det. Så om noen skulle tro at jeg er ting-fokusert og "grunn", så tar jeg meg ikke så nær av det. For det er feil. Det lille slagordet jeg har laget meg øverst, prøver å formidle noe av innfallsvinkelen min til dette interessefeltet:Jeg oppfordrer til ærlighet på bloggen min - Som i hverdagen min ellers. De som ønsker å uttrykke seg, skal ha full anledning til det, så lenge det er "fint" og konstruktivt. Men ufine meldinger og "mobbing" har jeg ikke sansen for (hvem har vel det). Skjønner egentlig ikke hva det skal være godt for å spre negativitet. Og det har jeg heldigvis ikke opplevd her hos meg.

Jeg er også opptatt av god nettikette, på andre måter også, og prøver samvittighetsfullt å kreditere kildene mine. (Men skal bli enda flinkere).


I løpet av halvannet år med Åpent hus har jeg også selv fått videreutvikle interessefeltene som bloggen min spenner over. Og jeg er ikke det grann lei! :) Inspirasjon til nye innlegg kommer helt av seg selv. :) Og tilbakemeldinger, spørsmål og oppbyggelige ord og livstegn fra dere lesere hjelper godt på, det også! :)Jeg vil feire Åpent hus og alle som har bidratt til de 100 000 med et nytt lite gavedryss.
Lotteriet snurres i gang på fredag, så følg med! :)


Tekst og foto: Åpent (c) husI neste innlegg
"lesekroker" - utstilling i kjent Åpent hus-stil.

22 kommentarer:

 1. Ja er det ikke deilig med denne blogg verdene
  Jeg koser meg iallfall veldig og holder på så lenge jeg selv har lyst
  Noen synes jo det er litt rart, men pytt pytt.. viktigste er vel at en trives med det en gjør selv

  Herlige bilder du viser, forresten
  Klem M

  SvarSlett
 2. Takk for flott innlegg.Jeg kunne skrevet akkurat det samme selv!!Vi er så mye mye mer som mennseker enn den bloggen vår.
  Tv stjeler mye tid..mer enn folk tror.Men det er liksom ikke så synlig som bloggen;)
  Takk igjen for et kjempeflott innlegg.
  Stor klem

  SvarSlett
 3. Meget bra innlegg og jeg er enig i absolutt alt! Bloggingen gjør i tillegg til at man faktisk treffer andre mennekser. Hadde det ikke vært for Åpent Hus og Avdelingen, så hadde vi to aldri fått delt kjempekoselig lunsj i Køben f.eks.
  Gratulerer så masse med passerte 100.000

  SvarSlett
 4. Godt formulert, særlig det med at kun en del av deg og din interesse vises. Jeg har jo en helt annen type blogg enn deg, men det betyr jo ikke at jeg ikke også kan være interessert i fine former og farger...Bloggverdenen er herlig berikende! Keep up the good work, som det heter så kjekt.

  Og takk for støtten i bloggawarden, veldig veldig hyggelig!

  SvarSlett
 5. Bra skrevet! Jeg kjenner meg igjen i mye av det.

  Fine bilder på innlegget også. Ser at "Lille Prinsesse" leses hos dere. Den jenta er favoritt her hjemme også. :)

  Gratulerer med passerte 100.000, gleder meg til å følge deg på veien mot de neste 100.000. :)

  SvarSlett
 6. Dette var et flott innlegg! Veldig enig med deg. For meg er ogsaa bloggen et fristed. Et fristed langt unna akademia som eller er en del av min hverdag, og det er saa deilig aa gjöre noe heeelt annet, kreativt paa en annen maate!
  Takk for sporet inne hos meg, kommer tilbake hit jeg ogsaa:)
  Smil fra meg

  SvarSlett
 7. Så herlig innlegg. Det er et deilig avbrekk og avslappende å holde på med blogging. Og ja, det blir i stedet for tv. Og det syns jeg bare er positivt!
  Spennende å følge med på fredag da. :)

  SvarSlett
 8. GRATULERER med jubileum :)
  Så flotte ord du hadde fått ned på "arket" her...
  Kjekt å lese. Er selv ny i bloggverden, men føler allerede at jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver.
  Følger deg videre på fredag jeg ;)
  Klem May Helen

  SvarSlett
 9. Godt skrevet! Jeg er så enig! Den tida jeg tidligere brukte på TV-titting går nå med til blogging. Man får inspirasjon og man opplever et fellesskap.

  SvarSlett
 10. Flott innlegg : ) Jeg er en forholdsvis fersk blogger, og opplever at dette gir energi. Det er veldig inspirerende å se andres blogger : )

  SvarSlett
 11. Dette likte jeg! - at du deler noen tanker rundt bloggingen og hva den gjør for hverdagen din. Flott også at du setter fokus på at bloggen ikke "forteller hele historien om hvem man er". Jeg må jo si at det i grunnen er litt fascinerende at man kan ha egentid og samtidig være del i noe som oppleves som et stort fellesskap.

  SvarSlett
 12. Bra inlegg! Jeg ær en svensk jente, bloggen din gir mye inspirasjon og jeg følger den hver eneste dag =) Hoper du fortsetter finne inspirasjon, gratulerer til 100.000! =D

  SvarSlett
 13. Godt sagt! Enig, enig og enig! ;)

  SvarSlett
 14. Godt skrevet! Kloke ord!
  Enig. Det hadde vært trist om vi ikke var mer enn bloggen. Bloggen er iallefall bare en bitteliten del av meg- men dog en del jeg liker!

  Setter pris på hvert et innlegg fra denne kanten. Du inspirerer med utklippene dine!

  Gratulere med jubileet!
  Stor klem fra denne mora

  SvarSlett
 15. Jeg er igrunn enig med de andre her, flott innlegg som tydeligvis mange kjenner seg igjen i, inkludert meg selv.
  Må innrømme at det er veldig koselig når du viser litt persolige bilder også! Ha en fin torsdag. Ellen

  SvarSlett
 16. Så flott og ærlig skrevet.
  Blogging er jo sosialt, og en liten pust i hverdagen for de fleste.
  Gratulerer med supert besøkstall, og fortsett slik du gjør ☺

  NinaB.

  SvarSlett
 17. Så flott skrevet! Utrolig fint for oss som følger deg at du tar deg tid til litt egentid og pusterom:) Klem

  SvarSlett
 18. Grattis med så mange besøkende!
  Og takk for at du setter ord på i hvert fall det jeg tenker mye på:)
  Bloggen er jo bare en liten brøkdel av oss selv, men dog en viktig del;)
  Gleder meg til lotteri!
  Klem til deg

  SvarSlett
 19. Kjempefint innlegg! Jeg får mye inspirasjon og interiørtips ved å følge bloggen din. Jeg har ingen blogg selv, er som deg en aktiv mamma, men jeg hygger meg med å lese din og andre interiørblogger. Fortsett i samme stil.

  SvarSlett
 20. Hei.
  Gratulerer så mye med jubileum !
  Jeg har fulgt litt med i debatten som går ang . blogging og da særlig de " hvite" bloggene. Det du skriver , er ganske sikkert representativt for de fleste " hverdagsbloggere " . Jeg ser på det som sosialisering på nett. Et lite friminutt du kan ta når det passer for deg. Inspirasjon og tilbakemeldinger , råd og veiledning , det være seg interiør , matlaging , hobby.....alt ettersom.
  Veldig bra innlegg !
  Lykke til videre med din flotte blogg :-)
  Klem fra Ingunn :-)

  SvarSlett
 21. Ååå, dette er så utrolig bra skrevet!
  Takk for flott innlegg, gjett om jeg kjenner meg igjen!

  Grattis med HØYE besøkstall! Jeg fortsetter å komme på besøk jeg :)

  Guro

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...