fredag 1. januar 2010

Vel å være

Håper alle hadde en fin nyttårsfeiring.
Legger offisielt vekk juletemaet her i Åpent hus.
Nå tenker vi fremover. :)


Under Åpent hus' slagord "ta vare på øyeblikkene", kommer her et lite referat fra en opplevelse vi hadde nylig: Jeg og mannen var så heldige å få tilbringe et døgn på spahotell. Det var himmelsk! Skulle ikke tro at å dusje, bade og sitte i en stol skulle være så veldig luksuriøst, men det føltes slik!! - Godt for kropp og sjel.


Tempoet i hverdagen er nok høyt for de fleste. Og vi har ikke mye tid til å finne roen. Men reiser vi vekk, virker det som vi fort kan finne på å "unne oss" noe kjekt eller behagelig - noe helt egennyttig og luksuriøst! :)  Er det ikke sånn?


Der har etter hvert blitt mange fine tilbud rundt om - og selv om det ikke går på studentbudsjett, er det mange som kan unne seg noen timer et slikt sted en gang imellom. Man trenger jo ikke nødvendigvis å ta "full pakke" med overnatting, dyre middager og en full dag med behandlinger.


Vi var i Geiranger. Den visuelle utformingen av en slik spa-avdeling påvirker naturlig nok helhetsopplevelsen - og bidrar til velværefølelsen og roen som man ønsker seg. Det tror jeg gjelder både for oss estetikere, men jeg våger å påstå at det i større eller mindre grad gjelder alle mennesker.


Regner med at dette er ganske nært Feng Shui-tankegang - enkelt, rent, kombinasjon av rette linjer og myke. Kombinasjon av glatte flater og naturmaterialer. Avdempede farger og vel planlagt og behagelig lyssetting. I love it!

Denne dusjopplevelsen unner jeg alle - velg mellom Atlanterhavsstorm, Tropisk regn, en dusj i "Dei syv søstre"-fossen og diverse andre herlige vannopplevelser. Med lys, lukt og herlige vannstråler. Vanskelig å beskrive - må prøves.

Etter diverse avslappende opplevelser inn og ut av kalde og varme våte element, er det på tide å ta slippersene og den myke frottekåpe til hvileavdelingen.
                           

Rom på rom med stillhet, myke liggestoler, peisild, dunkel belysning, lett servering og stillhet, er en fryd for øyet - men også en slik innbydende invitasjon at man godt kan tilbringe timesvis med å sitte der - kjenne hver centimenter i kroppen slappe av - nyte freden - koble ut all hverdag - beundre den storslåtte utsikten av vill natur gjennom enorme fasadevinduer.
   
 
                                

Som skjult interiør-blogger måtte kamera frem selv her! Men i bare badedrakta og morgenkåpa er det vanskelig å gjemme unna speilreflekskamera .. og så skal man da liksom ikke forstyrre andre..! ;) Bildene er tatt med min tilårskomne mobiltelefon "under cover". Dette måtte dere bare se! :)


Noen som tvilte på om downlights funker i avslappingsrom...!? Nydelig.

Har vanskelig for å tro at opplevelsen min lar seg gjenskape i disse raskt samlede små setningene, men uavhengig av situasjonen din, la dette bli dagens oppfordring herfra i januarhverdagen din:

ta litt tid til deg selv.
Trengs ikke nødvendigvis spaopphold for å gi seg selv litt avslapping og kvalitetstid i hverdagen!
 • "Snop" deg selv en frisk blomst i butikken.
 • Gå deg en tur i frisk luft.
 • Unn deg et fotbad eller et karbad. 
 • Finn frem bodylotionen, scrubben eller maska du har spart (i altfor lang tid) til en dag du skulle få tid å pleie deg selv litt ekstra. (noen som kjenner seg igjen..?)
 • Brygg deg en god kopp med noe godt og finn frem noe godt å spise. 
 • Ta av klokka, skru av mobiltelefonen, legg opp beina og pust dypt. ...

Har du det bra nå? :)

Hvis ja: gjenta så ofte du kan!

9 kommentarer:

 1. Ja, jeg har det veldig bra her i sofaen! Takk for herlig innlegg, du klarte på en veldig fin måte å formidle spa-stemningen og "under cover"-bildene funka de. :-)

  SvarSlett
 2. Dette så jo vidunderlig ut ;o)!!

  Takk for koselig nyttårshilsen!
  Du lurte på hvilken frokost vi har tatt med oss videre fra Antiparos. Det er gresk youghurt (her kan også rømmekolle brukes) med kornblanding (ex Firkorn) og Akasiehonning (flytende honning). Sunt, godt og mettende!
  Anbefales!

  Godt Nytt År til deg også!

  Klem J.

  SvarSlett
 3. Dette var et fint innlegg til ettertanke. Jeg skal ta med meg følelsen inn i det nye året. Julen er definitivt ryddet ut av bloggen min også for i år. Takk for nyttårshilsen inne hos meg, og godt nytt år til deg også!

  Og det du spurte meg om forleden dag: Spisebordet vårt er i dag 73 cm høyt. Vi har kuttet det to cm, siden vi synes det var litt i overkant høyt for syverenstolene som er standard høyde (44 cm, finnes også i 46, mener jeg å huske). Imidlertid kunne vi godt tatt en eller to cm til når vi først var i gang. Interiørsvigermoren min har forresten sagt at 75 cm er høyere enn standard bordhøyde, men jeg ser at flere og flere opererer med 75 cm. Håper det var svar på spørsmålet ditt. :)

  SvarSlett
 4. Godt nytt år!
  Takk for mange fine kommentarer i året som gikk!
  Setter stor pris på bloggen din! Du inspirerer!
  Gleder meg til å følge deg videre i 2010!

  Innlegget ditt fristet virkelig til en spaopplevelse! Jeg er nok blant dem som ikke føler at vi kan prioritere slik luksus.... Men du så forlokkende det ser ut!:) Kanskje en vakker dag....:)

  Stor klem fra Marta

  SvarSlett
 5. et fantastisk & fredfult år ønsker jeg deg:)
  det frister absolutt med spa-men må si at romjulen med avslappende dager & kos også gjør godt for sinn & kropp:)
  ha en fin start på det nye året:)
  varme klemmer fra lisa

  SvarSlett
 6. Fantastisk, dette hørtes deilig ut:)
  Ønsker deg godt nytt år!!!
  Takk for hyggelig respons på bloggen tidligere her, blir hyggelig å titte mer innom din i dette året.
  Klem fra Hege

  SvarSlett
 7. Tack för din kommentarer på min blogg och dina bra frågor. TV:n sitter på en utdragbar arm, så TV:n kan dras ut ca 50-60 cm och vinklas till matplats eller sällskaps delen. Det finns gått om plats bakom och luft kommer in. Digitalkortet sitter direkt i TV och en liten bärbar DVD finns att tillgå bakom där det finns en hylla. Vi har ett permanent TV rum i gillestugan. Bilder på hela rummet kommer.

  Önskar dig ett gott 2010!

  /Sofie

  SvarSlett
 8. høyrest fantastisk ut! det har jo vore så utruleg fin kvit jul på vestlandet i år, så det var sikkert nydeleg i geiranger òg...

  - vil også ønskje deg eit godt 2010!

  SvarSlett
 9. Mmmmmm herlige bilder, god stemning og inspirerende ord. Fikk meg til å tenke på min hyggelige opplevelse på samme sted for "litt" siden med gode venner :)....tror kanskje jeg må fundere på en liten tur til...denne gangen med mannen som selskap :)

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...