mandag 26. oktober 2009

De fineste dørene

Ytterdører er en viktig del av fasaden på huset. Det er med på å skape førsteinntrykket. Derfor har inngangsparti og inngangsdør lett for å fange min interesse. Jeg tenker at valgene en gjør her setter stilen og skaper atmosfæren man ønsker å fortsette i rommene innenfor. "De lover noe om fortsettelsen", om du vil. :)


Eclip, Røed Trevare

Åpent hus hadde lenge behov for ny hoveddør. Den var fin og tidsriktig nok, i teak med diamant-fresninger, du vet. Men den var langt fra tett - noe vi merka godt i den kalde årstiden.  (Les: 3/4 av året)


Capella, Nordan

Så da vi bestemte oss for å skifte den, dykket jeg ned i sortimenter og leverandører. Døra skal vel helst gjenspeile arkitektur og tidsepoke. Men trenger jo ikke. Til vårt funkisrekkehus (les: kassehus) ønsket vi å holde stilen enkel og "stram". Her er noen av mine mer moderne favoritter.


Ceres, Nordan

Inline, NordanRuten, Nordan

Sidespeil
Ved siden av den utette døra var det et "sidespeil" - også i teak - med gult ruglete ugjennomsiktig glass... Herlig? (Fant desverre ikke noen grufulle før-bilder) Så når vi skulle bytte dør, valgte vi å finne et sidespeil som slapp inn litt mer lys i gangen innafor. Her er den dørmodellen vi endte opp med.Delta, Swedoor


Og nå har vi endelig
ei dør som sier "svupp" når du lukker den.
I love it.

(vår er grå - og litt skitten, ser jeg) :)
Under: Døra sett innafra.
Lillemor rekker nesten opp til å se ut. Når hun står på tå.
Sidespeilet er i satengglass - slipper inn mye lys men hindrer innsyn.Samleside med linker til ulike dørleverandører

Dette siste bildet kunne godt kommet med i temaet kreativ gjenbruk som jeg har laget et par innlegg om. Her har nemlig det gamle speilet fra lillebadet havnet. Og en rest fra den nye benkeplata på kjøkkenet (i eik) har blitt praktisk minihylle til nøkler.
Kreativ gjenbruk 1   Kreativ gjenbruk 2

I neste innlegg blir det nytt bidrag i serien Kjærlighet på kjøkkenet.
Her er de foregående:  Kjærlighet på kjøkkenet 1  Kjærlighet på kjøkkenet 2

Ha en deilig mandagskveld!

3 kommentarer:

 1. Fy søren så mye en fin dør gjør for inngangspartiet :-) Vi har akkurat samme dør forresten! Liker veldig godt capella fra Nordan.

  Ha en fin kveld :-)

  SvarSlett
 2. Så moro at du hadde samlet så mange fine ytterdører og serverer oss det på ett fat og samme;)
  Vi skal ha ny dør neste sommer og det blir akkurat det samme som dere..hus fra 79, med det fantastiske sennepsgule sideviduet.."nyyyydelig";)
  Gleder meg til fortsettelsen fra deg!

  SvarSlett
 3. heisann!!! Å, jeg har nettopp vært i den "hvilken-dør-skal-vi-velge-tiden"... Og det er ikke lett å kombinere God pris, design og kvalitet.... men vi endet opp med SAMME DØR SOM DERE!!!! heheh nydelig dør som ikke var noe særlig dyr! Men våres blir hvite da. (Skal ha to slike dører ved siden av hverandre, en til gang og en til vaskerom ;-)
  Og må bare si at jeg er Helt enig i mottoet ditt øverst til høyre ;-) Har også laget et motto for en tid tilbake som forøvrig kan brukes om det meste, også om interiør : If you cant cover it - ignore it! Jepp ikke irriter deg over ting du ikke kan gjøre noe med ;-)
  Ha en nydelig kveld!!!

  ps. herlig bilde av lille-jenta som ser ut!!!

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...