onsdag 28. oktober 2009

Confetti


Her er av mine små kjærligheter på kjøkkenet (del 3).

Disse koppene er ikke så ofte i bruk i Åpent hus, for det går lite av mokkakaffe i våre dager. (Heller store glass cortado) Men for meg er disse koppene en fryd for øyet. De dype fargene utenpå og den herlige gylne glasuren på innsida gjør dem til noen små klenodier. Som jeg blir glad av å se på! :)


Jeg har fått dem av mamma. Som igjen har de fra mormor og morfar. Jeg elsker at de har historie.


Confetti er navnet på serien. Passende, ikke sant?

Her er det jeg har funnet ut om dem:
De er designet av danske Nils Thorsson tidlig i 1950-årene. Min mormor og morfar fikk det av danske venner. Serien heter Aluminia Confetti. Aluminia var en fajansefabrikk i Danmark. Spørs om jeg ikke må grave mer i dette. Det blir det kanskje innlegg av. :)

 

Den observante/trofaste leser av Åpent hus, kjenner kanskje igjen koppene mine fra innlegget Livets små gleder? (på toppen av kaffemaskina)


Jeg har dessverre bare 5 kopper og skåler. Og en av koppene har skår. Skulle gjerne hatt asjetter til også. Og flere sett.


Alle foto: (c) Åpent hus


Tips til retrofrelste:
I min detektivoppgave for å finne ut om koppene
(Regner med at der fins mange flere)


Noen som har lyst til å se det nye badet i "villaserien" jeg har vist i det siste?
Lurer på å få laga til en presentasjon av det ganske snart.

Fortsatt fin uke til alle! :)

7 kommentarer:

 1. Ja jeg gleder meg til å se badet i villaserien din. Koppene er jo en fryd foe øyet. Gullet gjør de jo til festkopper. kjekt også at de er brukt av tre generasjoner. ønsker deg masse kos med de koppene.
  ha en fin kveld

  SvarSlett
 2. Så utrolig søte kopper. Farmor og farfar hadde slike. Det er mulig at mine foreldre arvet dem, men jeg vet ikke hvor de er blitt av. Det er merkelig tenke på at min farmors hjem ville i dag være super moderne/retro. Hun hadde mye av det som vises fram på blogger nå for tiden :-)

  SvarSlett
 3. Har lignende kopper selv,men mangler også asjetter til disse.Mine er arvegods,men de er litt annerledes form på koppene.Og de er et kjært eie.klem

  SvarSlett
 4. Utrolig stilige kopper, har sett lignende i lyse rosa- og blåfarger men ikke i disse sterke, flotte fargene. Så heldig du er som har fått de!
  Jeg vil gjerne se badet, vet du :)
  Har en utfordring til deg på bloggen min, ta den bare hvis du har lyst og ikke har tatt den før :0)
  God torsdag!
  Kjersti

  SvarSlett
 5. Heia!! Ja disse koppene er nydelige!!! kanskje de kan brukes når jeg kommer på besøk...ser for meg en god samtale og en kaffe latte i en av disse :)

  SvarSlett
 6. Velkommen til Åpent hus, kjære! :)

  SvarSlett
 7. Hej,

  Tack för din gulliga kommentar!

  Jättehärliga koppar du visar, namnet confetti passar dem utmärkt.

  Du frågade om hur jag gör för att kunna lägga bilder vid sidan av varandra...Det är lite svårt att förklara men jag ska göra ett försök.
  Oftast kan man bara lägga de minsta bilderna bredvid varandra eftersom de större inte ryms i bredd. Vill man välja att lägga större bilder i bredd så måste man in och greja lite med html-koden och då ökar man storleken på wrappern. Jag kan förklara hur man gör för att ändra storleken på wrappern om du vill?
  Annars kan du välja att lägga de minsta bilderna i bredd, då väljer du den minsta storleken och använder ingen alignment. Sen kan du 'klippa' ut den ena bilden och klistra in den vid sidan av den andra bilden. Sedan brukar jag markera båda bilderna och välja centrera. Sedan gör jag på samma sätt om jag vill placera fler bilder under de två första. Jag använder oftast medium-storleken när jag lägger bilderna i bredd och har därför gjort min wrapper större.
  Verkar det krångligt?
  Jag kanske kan förklara bättre i ett mail och på engelska om du föredrar det?

  Ha en fin helg!

  Kram
  Katarina

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...