søndag 18. oktober 2009

skulpturelle lys

Jeg blir aldri lei av vakre pendellamper. Det er fascinerende hvordan de kan skape stemning og sette stilen, samtidig som de rent grunnleggende fungerer som lyskilde. Det at de henger rett ned fra taket, er de jo som oftest helt alene om i interiøret, og det alene gir dem en særstilling ift annen dekor.

I dag har jeg lyst til å kose meg med et knippe bilder av takpendler. Vet du om andre som fortjener en plass i "utstillinga"?  Jeg legger gjerne til flere. :) Vi kan jo kalle det en felles bloggutstilling. Det passer jo godt på en søndag! :) Fri entré i pendel-kunstgalleri i Åpent hus! ;)Norm3 Enigma


 
Fly flyPH Kongle
(Denne står på ønskelista, sammen med Norm3...)Fenice

Le KlintHoppy


 
Ball
Helios

Mooi


 
Le soleil
Joiin


 
Louise Campbell 275
Ph5 i blå jubilemsmodell
(den klassiske har Åpent hus her)


 
Fucsia


 
UtoNorm69


Etter at Funkisvilla la igjen kommentar, kom jeg på en til, som bør være med i galleriet :)


CollageLamper fra bl.a. Foscarini, Louis Poulsson, og designbelysning.no

10 kommentarer:

 1. Hei på deg! Takker sååå mye for din positive kommentar hos meg..positivitet liker vi;)
  Masse fine lamper du viser her..rart dette med lamper, hvordan de setter en i ulike sinnstemninger (Ihvertfall slik med u.t)..noen blir jeg nesten syk av (gjenskinnet, refleksjonene, urolig etc)..mens andre kan gjøre meg glad, romantisk, oppglødd etc etc)
  Den som heter "ball" blir jeg faktisk nesten kvalm av å se på (og jeg er IKKE pysete;D)..den minner meg om hjerne..eller et eller annet jeg ikke liker;)Jeg klarer ikke å se en masse hyggelige snøballer!!?
  Norm, Fenice og Fucsia derimot er flotte lamper, sett med mine øyne..Er ikke dette rart, at jeg tenker/føler slik? Spennende å visst om andre har det slik;)

  SvarSlett
 2. så fin blogg du har! Vi deler jo de samme følelsene når det gjelder lamper, ser jeg! Har endelig bestilt min Kongle og nå når jeg ser den på dette bildet, kjenner jeg at det kribler i magen!Gleder meg til å følge med videre!!!

  SvarSlett
 3. Kjekt du liker deg her. :) Men nå ble jeg misunnelig! Jeg og vil ha! Forresten så skal jeg jo straks troppe av som foreldrerepresentant i barnehagen. Det kan jo hende noen gir meg en liten oppmerksomhet for innsatsen ...! hihi! (blir vel helst kongle fra skogen, det!)

  SvarSlett
 4. Hoi, så mange fine lamper. Jeg er veldig glad i Moooi sine. Har en selv over spisebordet og er kjempefornøyd med den. :D

  SvarSlett
 5. Inspirerende lampeinnlegg!!! Ph-lampa er også min favoritt!!! Veldig inspirerende blogg du har, blir kjekt å følge deg videre!!! Takk for besøk og fine ord hos meg!!! Blir så utrolig glad!!! Ha en fin start på uken!
  Nattaklem fra Anita

  SvarSlett
 6. Velkommen til Åpent hus. Blir veldig glad for at noen finner inspirasjon her og vil bli bli med i følgerfamilien :) Ph lampa er omtalt tidligere, men den hører jo selvfølgelig med i utstillinga. Takk for på minnelsen!:)

  SvarSlett
 7. Mange fine lamper! Mangler selv en fin takpendel til å ha over spisebordet, så er på utkikk etter den "Perfekte".
  Likte veldig godt PH kongla, men var nok litt for dyr for meg...

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 8. Min favoritt er lavmælte AJ pendel - har den selv i mørk brungrå - en fargen som ikke lenger finnes. Ellers er jeg glad i ph-lampene, Tollbod fra Louis Paulsen og Collage (som aldri kommer til oss, fordi mannen ikke er så begeistret).

  Jeg har svart på kunstinnlegg inne hos meg selv, forresten.

  SvarSlett
 9. Min "store kjærlighet" er lamper, og her var mange av de jeg liker. Herlig innlegg. :)

  SvarSlett
 10. Jeg trenger tre nye lamper.En stålampe,skrivebordslampe og takpendel til stue.Har rød ph 5 lampe på kjøkken.Har lyst på ph stålampe (liten model) til stue.Også sett på bestlite til skrivebord.Vanskelig med takpendel i stue.har litt lyst på piet hein lampe.Liker godt retro.Tenker også på amerikansk skrivebordslampe med grønn skjerm.
  Hilsen Haskel
  Fint med sider som disse.

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...