tirsdag 29. desember 2009

Hjemmebakt

Sant skal sies: Jeg er ingen superbaker. Det er nok sjeldent det blir servert hjemmebakt i Åpent hus nå for tida. Og herr Åpent hus har absolutt mer dreisen på bollebakinga enn meg. Jeg regner med bakeaktiviteten kan ta seg opp litt mer nå når barna begynner å bli litt større, og overskuddet gradvis begynner å komme tilbake. :)Men i jula "må" jeg bake krydderkake - uansett. Jeg fikk denne oppskrifta av ei venninne i studietida. Og siden da har den blitt en av mine egne små juletradisjoner. Kaka er nydelig. Og lukter og smaker av jul. Og så holder den seg saftig lenge.

9-10 dl hv.mel
150 g smør

3 ss tyttebærsyltetøy
1 ts natron
3 ts kanel
3 ts malt nellik
7,5 dl sukker
7,5 dl skumma kefir

Bland tørt.
Ha i melk
Ha i smeltet smør

Stek i langpanne ved 200 grader i ca. 30 min.

Vær så god - nyt! Fort gjort og deilig.
Jeg rakk det ikke før jul i år, men mellomdagene er fint til sånt også! :)Noen barn som begynner å kjede seg med mange hjemmedager på rad?
Her er Klick.no's tipsliste over kjekke familieaktiviteter :)

Nå er det klart for barneovernatting hos momo og mofa. Og for juleselskap med sanggruppa mi! :)

3 kommentarer:

 1. Tror vi er samme typer bakere jeg;) Den høres god ut og jeg samler på oppskrifter til lysten og evnen kommer over meg, så jeg lagrer denne også:) Takk! Men julen er egentlig over for meg for denne gang- i hvert fall snart. Det meste er pakket vekk, mens juletreet får stå et par dager til:) Ang. pynten har jeg kjøpt den rundt om kring og husker ikke lenger hvor. Annet enn at jeg kjøpte noen "gammeldagse" kuler på Kremmerhuset i år. Ellers er det meste selvsydd er kjøpt her og der i årenes løp. Det er litt koselig å samle på den måten. Jeg har utrolig mye som jeg ikke tok opp i dag, men det er kjekt å rullere litt på det:) Håper du og dine nyter romjulsdagene! Heidi

  SvarSlett
 2. Trivelige aktiviteter å se fram til.Kor og besteforeldrebesøk for de små. Oppskrifta di ser god ut, men vi har så masse kaker osv akkurat nå.
  Kos deg med koret ditt

  SvarSlett
 3. Baking er absolutt en egnet aktivitet i romjula. Før jul er det ofte for hektisk. Krydderkake er populært hos oss også. Jeg fikk mamma til å bake sin til julaften hos oss i år. :-)

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...