torsdag 17. desember 2009

Akutten 1

Denne lenestolen ble gitt til Åpent hus for noen år siden. Den gjennomgikk en forvandling hos familiens møbeltapetser-venn (som også gjorde denne forvandlingen).

Valget av tekstil falt den gangen på noe ganske trygt og tidløst - et tekstil med lett linaktig struktur og avdempet, men varm rød farge. Jeg hadde nok vært litt sprekere i stoffvalget hadde det vært i dag, men stolen er foreløpig for fin til å endre på det. 


Lenestolen er god å sitte i. Særlig om man får legge opp beina foran. Derfor fikk morfars gamle puff samme trekk. (innlegget i går)

Hallen i Åpent hus var en gang tenkt som peisestue, men erfaringen viser at det er godt å ha et såpass romslig rom innenfor vindfanget som kan endre bruksmåte fort og ofte. Her rulles barnevogner inn når babyer er på besøk. Her anlegges bilbane, her turnes det og her foregår omkledning med sheroxer, votter, luer, skjerf og kjeledresser i alle retninger. :) Dette gjør vel at rommet ikke helt føles "ferdig møblert". Men sånn får det bare være.

Så her står de da, lenestolen og puffen, like ved Åpent hus' peisovn. Og like ved familiefotoveggen og den stripete sofaen. Dette er absolutt stedet med den største konsentrasjonen av gamle ting i Åpent hus. Litt for mye, egentlig.
Det lille bordet ved siden av kom i hus sammen med lenestolen som gave, og er fin i formen, syns jeg. Inntill nylig hang dette maleriet av Ola Une Liland Ferstad over. (fotoet over)

Men kroken ble i dunkleste laget for meg. Og summen for gammeldags.
Det må vise igjen at det er yngre folk som bor her, syns jeg.


Så nå har jeg prøvd meg med disse illustrasjonene over i stedet. Hva syns dere?

Men nå frir jeg til alle Åpent hus' tilfeldige besøkende og faste lesere:

Kan dere hjelpe meg
med forslag til hvordan gjøre denne kroken sprekere og mer innbydene?
Jeg tenker spesielt på lampe, ev. borddekor og pute.
Farger, mønster, materialer?

Her er en sammenklipt fotoversjon av denne siden av hallen.
(Med storebrors bilbanedeler i en haug til venstre ...)


Blir veldig glad for synspunkter, forslag og all hjelp!!

7 kommentarer:

 1. Jeg synes stolen deres er flott, og med den lekre puffen dere trakk om i samme stoff. Kosekrok, spør du meg. Sofaen er jo et funn. Bare lekker. Du er flink med opphengeing av bilder ser jeg. Synes de illustrasjonene gjorde seg bedre. Det andre er fint, men litt dystert akkurat der kanskje.Har ikke noen gode råd, men ville bare si hvor fint dere har det i "gangen".Ser ut som et kjekt rom som huser aktive folk.
  Klem

  SvarSlett
 2. Jeg tror et sidebord i pleksiglass med bourgie på hadde gjort susen;) (Kanskje en smule påvirket av at jeg har en slik lampe selv nå- men den gir veldig godt lys- og har dimmer;)Lykke til!

  SvarSlett
 3. For et nydelig maleri ♥

  Liker illustrasjonene også, men synes at det blir litt mye med begge to helt inn i et hjørne. Kanskje bare ett av dem? Hadde vært morsomt å se hvordan det så ut med maleriet også. Jeg ser det for meg på veggen til venstre for stolen, tror jeg...

  SvarSlett
 4. Jeg synes illustrasjonen gjorde seg veldig bra, likte godt "fotoveggen" over den stripete sofaen også.

  Jeg sier meg enig med bloggeren over her at lampen Bourgie fra Kartell hadde gjort seg. Den kommer i pleksiglass, sort, sølv, gull og hvit. I tillegg ville jeg kanskje malt det lille bordet sort, med blank finish. For å ta igjen fargen på rammene du over "kroken". Det ser uansett ut som en veldig komfortabel plass å sitte med en god bok :-)

  SvarSlett
 5. Ralfe'n: pleksiglass kunne vært tøft!

  Elisabeth - ja - bildet hang til venstre. Men siden der ikke er så store vinduer i rommet, kom ikke detaljene til sin rett i det mørke maleriet. Når det gjelder de "moderne" illustrasjonene er de havnet der fordi jeg MÅTTE ha dem. og ha begge to - og jeg har ikke noe anna sted å gjøre av dem!! :)

  Bourgi har ikke vært en av mine favoritter tidligere. - typisk: fin hos andre men ikke til meg selv.

  Det største problemet med denne kroken er vel at jeg egentlig ikke liker stolen så godt! :) Men men. Åpent hus er summen av fått, kjøpt, arvet, det vi har hatt råd til og et par ting vi har unnet oss. Den får vel stå der ei stund til! :)

  Men må få til et anna bord og ei sprekere lampe til. Si ifra om dere kommer på andre alternativer! Trenger å tenke nytt her :)

  Takk for all hjelp så langt! Jeg er på gli! :)

  SvarSlett
 6. Hei.
  Vet ikke om du har funnet en løsning på dette enda, men jeg har nettopp startet å lese bloggen din.
  Mitt forslag er: ta vekk fotoveggen bak sofa, og flytt illustrasjonenen dit. Det vil gjøre inntrykket mye strammere. Bytt ut de små bordene både ved stol og sofa med noe strammere, plexiglass eller et enkelt, sort som nevnt ovenfor.
  Kanskje en lampe på veggen bak stolene? Jeg foreslår lampen Seed fra Northern Lightning, med svart strømpe, for å både gi et mer moderne men samtidig lekent uttrykk. Sett en blomst på det lille bordet.
  Teppet på gulvet vuille jeg bytett ut, hva med et sisal-teppe i nøytrale farger? Slitesterkt og flott i en gang.

  SvarSlett
 7. tusen takk for fine tips!
  har kjøpt AJ lampe og fjerna det lille bordet foreløpig det hjalp
  trengs egentlig ikke bord, så det får stå sånn foreløpig.
  ellers har de to moderne illustrasjonene over den røde stolen fått henge foreløpig.
  pleksiglassbord er en fin ide. har vurdert det. og det kommer muligens seinere! :)
  kjekt å dele ideer - takk!

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...