onsdag 28. juli 2010

Skrubbsårsesong

Nei, vi har altså ikke hage å snakke om. Bakteigen er fortsatt en haug med berg, jord og store steiner, etter påbygget for tre år siden... Pynta med gress og ugress.

Å bo i rekkehus har sine begresninger. Og ja, selvfølgelig, å IKKE ha hage har jo sine fordeler. Men i de tørre sommermånedene (eh - er det egentlig noe som heter det...?) hadde det vært skjønt å kunne sende ungene ut på ei saftig gresssmatte, og for mor å gynge sitt legeme i sommerbrisen i ei hengekøye mellom fruktrærne. :)

I Åpent hus' nåværende residens er sådant definitivt ikke tilfelle. Med tiden håper jeg å kunne melde noe annet. Enn så lenge må man tage hvad man haver og gjøre det beste ut av det (som det meste annet her i livet). Fordelen med dagens adresse, er en romslig asfaltert plass foran huset - midt i solvsida, utenfor bilvei - der ungene kan sykle, spille fotball og trille barnevogn så lett som bare det. Men - og ja, der er vel alltid et men - asfalt og bare knær er ingen god kombinasjon!


snill variant 1

Sommeren og skrubbsår hører naturlig sammen, kan du mene, men si det til ei på tre eller en på 5 og et halvt som nettopp fikk avbrutt sin ivrige lek med et ublidt møte med underlaget.
Joda, ungene hadde vel fått skrubbsår om vi hadde hatt en hage på størrelsen med ei fotballbane også. :)

snill variant 2

"Pytt, pytt", øver vi på å si. når uhellet har vært ute. Når noen har dunka tåa, når melka forsvant ut av koppen og utover kjøkkenbordet. Men akk, også skrubbsår da - som svir som bare det!!

ikke så snill variant - og på begge knær, "takkar lita".


Plasterlageret er i alle fall rikelig.
Og så får jeg vel heller snu på det, å kalle det "hverdagslykke" å kunne få lov til å plastre og trøste mine skjønne små: Mamma og pappa er aldri langt unna. Og er fortsatt god å ha. :)

I morgen:
tips til alle som føler presset til å fornye heimen om dagen.. :)

4 kommentarer:

 1. Å stakkars..
  Godt å ha dokke i nærleiken :-)

  SvarSlett
 2. Min lille E fikk også et skrubbsår i dag, og etter litt suss og klem og trøst var hun mest opptatt av å vise det fram til alle og enhver ;-)

  SvarSlett
 3. Sånne skrubbsårbein er jo så søtt, det er akkurat sånn barna skal se ut om sommeren! Og det er jo kos når de krabber opp på fanget og vil ha litt trøst og aller helst et prinsesseplaster.. :)
  (og selv om man har stor gressplen kan jeg love at barna får nok av skrubbsår og blåmerker allikevel)

  SvarSlett
 4. Vi kaller knær med skrubbsår for sommerknær vi. De hører jo med. ;)

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...