fredag 13. mai 2011

Skandinavisk oase


På NY-turen min, i jungelen av varer i "kommersiell stil" (i mangel av en bedre beskrive det), var det godt å finne en liten oase med litt herlig skandinavisk "mid-century" møbeldesign. I Soho kom jeg over denne herlige butikken med en fristende og lekker samling bruktfunn av hovedsaklig dansk design.Ikke det at jeg hadde planer om å handle møbler uansett. Eller at jeg vurderte å leie kontainer og skippe hjem. Men nydelig å se. For meg var dette som å gå på kunstutstilling. :)
Og hadde jeg bodd i storbyen og skulle innrede ei leilighet med en pen slump penger, ville jeg utvilsomt avlagt dette stedet et målretta besøk. Fyren som driver det, oppdaget skandinavisk design på et besøk i Oslo i studietida for 15 år siden, og har siden drevet Modernlink. Stedet finner du i Bond Street / La Fayette i Soho.Hadde jeg drevet stedet, ville jeg plussa på en dæsj lekre danske retrolamper i tillegg. :)
Stedet er et fellesskap av designutdanna og designinteresserte folk. De jobber også med å utforme og lage sine egne møbler. Se mer på http://www.modernlink.com/

Beklager litt mørke bilder. Det var dunkel belysning i lokalet.

Erin med bloggen Salvaged Grace har forresten gjort meg oppmerksom på at der visstnok er to skandinavisk-design-butikker der et sted. Det gjelder vel å vite hvordan man finner frem i jungelen!! (den er stor!!)

Alle foto (c) Åpent hus. (minus to små midt på, fra nettsida)


Da er jobbreisa over; jeg er endelig hjemme igjen. Godt med helg! Ingen planer er planen.
Ønsker alle som titter innom her ei riktig god mai-helg!

Translation:
I found this little gem of a furniture store - a heaven of scandinavian mid-century furniture - in the northern part of Soho, New York. If you are in the area, and maybe even plan to furnish an apartment in the big apple, you should definately pay this place a visit. To me, this was like attending an art exhibition! ;)

I neste innlegg
dilla på bugs

4 kommentarer:

 1. Åhlård, så mye pent. Ble igrunn litt svimmel....

  SvarSlett
 2. Aiai, her var det mye snadder... Den sofaen på den andre bildet og lenestolene på det nest siste bildet var fantastisk fine! I den butikken kunne jeg ha gått lenge for å bare nyte synsinntrykkene..

  SvarSlett
 3. Masse godsaker gitt:-)
  Ønsker deg en strålende fin helg:-)
  Klem fra meg til deg

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarene. ;D Nå har jeg begynt å kvitte meg med noen av permene og en del av alle magasinene jeg har. Kan ikke beholde alt lengre. Det er veldig tunge ting for en som flytter såpass mye som jeg har gjort -og min mor nevnte denne gang: "det er ikke på tide at du kvitter deg med noen av de bladene?" Så det gjorde jeg, men måtte "lagre" de digitalt, så nå ligger de trygt på mac'en min og jeg kan "browse" gjennom når jeg skal finne noe jeg har sett før.

  Jeg likte definitivt stuen best også..

  og i dette blogg-innlegget så sikler jeg over det speilet som er avbildet. Sånt vil jeg ha "lille speil på veggen der..."

  Ang. bildeprosjekt - bare å "låne" bildet. Fint om du lager link til original-bilde da det er mine egne personlige bilder.

  Ha en fortsatt flott helg!

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...