torsdag 27. oktober 2011

Krukmakargatan / Stockholm favourites

Jeg og venninna mi hadde en deilig helgatur til Stockholm. Med gode sko og stort pågangsmot tilbakela vi en betydelig strekning rundt om i den svenske hovedstaden. Heldigvis var vi skjønt enig om hva tiden og kreftene skulle brukes på: God mat, frisk luft, butikk-kikking og gode opplevelser. Og alt det fikk vi.

Jeg kaller det med vilje butikk-kikking i stedet for shopping. For det handla ikke nødvendigvis om å bruke mest mulig penger eller å ha med flest handleposer hjem, men om å se i butikker, som om det var utstillinger/gallerier. :) Og at å se var også spennende. Skjønner? :) Damer skjønner som regel sånt.

Butikk-kikkinga ble langt mer spennende enn den kunne ha blitt, dersom vi ikke hadde brukt tipsa fra fine Anna med bloggen La maison d'Anna G. Takket være hennes to ferske innlegg med anbefalninger, oppdaga vi nye gater og steder, som var langt mer spennende enn gågata Drotningegatan og Illum (som forresten var en liten skuffelse - bedre i København og i Oslo). Tusen takk.

Skal ikke kopiere hennes fine innlegg, men her er to av stedene vi fant, rett ved der vi bodde på Sødermalm (rød bane metrostopp Zinkendam - tre stopp fra Gamla Stan).

Stedene ligger i Krukmakargatan, som lå rett ved flere fine frokost/lunsj-steder (Hornsgatan).

Bilder fra 
1) Brandstationen


  

og fra litt nedi gata:

2) Wigerdals världElsker slike teakboller. Hver gang jeg finner, tar jeg med og legger i Epla-bua mi.


Og et slikt "rullebord" står på ønskelista mi! Fint? Hvis noen kommer over et rimelig et i fin stand, så si ifra! :)
Alle bilder (c) Åpent hus, tatt med mobil. (men ikke så verst like vel, hm?)

Noen som har lyst på flere tips fra Stockholm?


I neste innlegg
snasen leilighet fra samme by


6 kommentarer:

 1. Eeelsker Stockholm! Enig i at Illumsen kunne vært bedre, men designheaven likevel da;)

  Har du fått mailen min forresten? Sendte den teksten vettu, pluss invitasjon til Dropbox, sånn at jeg kan legge inn bilder der og dele med deg.

  Og stolene er forsåvidt ganske nye ja, spist middag ved bordet kanskje 5 ganger til sammen, hehe. Men til uka drar vi hjem, jeg vil ikke!
  Klem E

  SvarSlett
 2. Åå! Det ser ut som om du har sett noen flotte butikker!! Jeg har kun vært i Stocholm én gang, og da fikk jeg ikke gått i noen butikker... Det er nok lurt å ha en plan på noen butikker man vil besøke, så man finner frem til skattene :)

  Kunne plukket meg meg en hel haug med fine ting om det hadde vært meg :)

  Ha en god helg

  lilja

  SvarSlett
 3. ååå..det er vel litt sånn sukkertøy for øyet du mener:) hihi
  ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. kjenner at disse bildene får mastercardet til og nesten brenne hull i pengboken

  SvarSlett
 5. Hei igjen :)

  Ja, etter at du skrev om Jean, satte jeg meg sporenstreks ned og bestilte print fra henne :) Jeg sendte også en mail til henne,og spurte om det var greit at jeg skrev om henne og viste hennes print.

  Jeg skrev et innlegg om henne, og ga kreditten til deg og din blogg, med link til Åpent hus, slik at du skulle få kred for å finne henne :)

  Jeg håper det er greit at jeg lodder ut et print fra henne, selv om det var din ide? Hvis ikke, så beklager jeg. Og jeg har lagt inn link enda en gang til din blogg :)

  Ha en deilig helg!
  Klem fra Lilja

  SvarSlett
 6. Den är läcker den där butiken, jag jobbade alldeles intill den förut så det blev många besök;) Önskar dig en fin helg. Kram Johanna

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...