fredag 22. oktober 2010

Marimekko moments

Marimekko er en av merkene jeg finner mye fint hos. Den store Unikko-blomsten har jeg likt lenge, og den ser jeg ikke ut til å bli lei av. Mens jeg lette etter fine Unikko-bilder, for en tid tilbake, kom jeg over dette bildet. Fra en liten ukjent blogg i Asia et sted. Bildet har "hengt ved meg" siden! :)


Det må være kombinasjonen av retrostol Eames i plywood, fargekombinasjonene svart/hvitt, tre og grønt, og den herlige spreke og moderne streken i Marimekkos Hektia Moments tekstil som gjør susen.

Her har beboerne trukket en høyde av stoffet over ei stålramme fra et rimelig Ikea-bilde.Slik kan det enten henge på veggen, eller stå lent mot den, og fungere som en kjempefin stemningsskaper og veggdekor.

Siden den gang jeg fant dette bildet, har Hektia Moments lagt og "ruget" i bakhodet mitt.
For en måneds tid siden sjekka jeg opp priser i en lokal butikk, men gikk ut uten å ha kjøpt.Hektia finnes på sengetøy også, men på den fronten foretrekker jeg heeelt hvitt og rolig.
Jeg har sett på krusene også; de er kjempefine. Men skulle ønske de var enda litt smekrere i formen.

Tror kanskje underbevisstheten min har visst det lenge før "meg" (er det ikke ofte slik?) - Visste vel at Moments-stoffet en gang måtte bli mitt. For i går dukka det nok en gang opp i hodet mitt, og nå - vips - har det jammen det kommet i hus. Dette kan man kanskje si er tullete, for jeg har ikke noe sted for det akkurat nå. Men på sikt ønsker jeg meg en krok som den hos Hoi og Edgar. :)
Hm .. har innkjøpet fått oss ett skritt nærmere Drømmehuset, kanskje..?? Små brikker... :)

Takk for inspirasjonen til en liten ukjent blogg fra et sted på andre siden av kloden en plass! :) Verdensveven er en forunderlig og makalaus ting.

Mer om Marimekko her.

I just love this graphic pattern from Marimekko. The simple and modern lines of the hurryly made city motif Hektia Momens appeals to something in me. After finding the top photo in a asian blog some time ago, this "fixation" has sticked with me. The other day I couldn't help myself - I had to go buy a piece of textile.

Pretty funny really, since I have nowhere to put it, but sometime soon we hopefully get our "dream house" - and then this piece of the puzzle is already in place. Check. :) I'm planning to use a big picture frame as base and stretch the cloth around. That way it can hang or stand on the floor and be the coolest decoration. :) I can't wait to have it made.


Uka i Åpent hus:Fra en skjønn høststemning kjennetegnet av vindjakke og småsko til seint på kveld, ble scenarioet med ett et anna:
Ganske spesielt å se rosebusker, hekker og grønt gress dekt med tjukt lag med snø!
Vips måtte sheroxer og vinterkjeledresser frem fra kottet.
Den lånte bilen fra mormor og morfar sklei seg nedover bakken, ja, men kom aldri opp igjen.
Den måtte etterlates ved skolen da Storebror skulle hentes.
(jada - fikk jo bot for det, også, da, selvfølgelig!)

Storebrors ute-fotballtrening ble avlyst, og enkle ting som å ta en svipptur til kolonialen ble med ett stemplet som hasardiøse og energikrevende ekspedisjoner, og dermed skrinlagt.


Lillemor og Herr Åpent hus dro i barnehagen i drosje i går, og
Herren tok drosja videre for å levere vinterdekken (med i drosja, ja) til bilverkstedet,
som, akk, holdt på å fikse bilen vår .
(ny dynamo - 8000 kroner, takk!)
Men ... altså, omsider:

Endelig er vinterdekkene der de skal være.
Og ungene fryder seg når de lager engler i snøen. :)
Små stillongskledde juniorer med roser i kinnene tripper opplagte rundt etter en deilig dag med nye lekeutfordringer i frisk luft. 
Og mor har begynt nedtellingen (7 måneder blir det vel)
 ..Til jeg atter en gang kan dorme lettkledd i en solstol på verandaen. ... :) 
                       Bildet over: Mine stakkars georginer har nok hatt det bedre....


Ønsker alle som titter innom
ei riktig god helg.I neste innlegg
tema "borddekor" + muligens et maleri til salgs?

4 kommentarer:

 1. Du finner sikkert en fin plass til det flotte stoffet. For en fin historie du delte med oss - ja verdensveven er uendelig....
  Ha ei fin helg.
  Klem, eva

  SvarSlett
 2. Kjempefint stoff! Her regnet heldigvis snøen bort etter en times tid. Litt tidlgi ennå synes jeg (selv om jeg hadde fått på piggdekkene tidligere i uka).

  SvarSlett
 3. Helt enig! :D
  Stilig kopp forresten!
  Ha en herlig helg

  SvarSlett
 4. Så fine kommentarer du har lagt igjen hos meg :o) Tusen takk. Bildet i bakgrunnen startet jeg på for lenge siden. Det har hengt halvferdig over sengen på soverommet. Er jo ikke akkurat det letteste bilde å legge bort noen plass. Nå som jeg tapetserte veggen ble det satt ut i stuen og det tror jeg var litt lurt. Har ihvertfall så vidt begynt å male på det igjen. Liker den uferdige stilen også jeg da :o) Bilder trenger ikke alltid å være HELT ferdig for at de blir kule.

  MariMekko har sinnsykt mange gode designere! Er innom hjemmesiden deres sånn av og til og drømmer meg bort. Iitalla er også en stor favoritt her i huset. Mannen min er halvt finsk så alt finsk design står høyt i kurs hos oss. (Men så har de flinke folk også da) :o)

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...