lørdag 2. oktober 2010

For eller imot åpen planløsning?

I dag har åpen planløsning blitt ettertraktet i mange hjem. Noen synes støy og at "alle ser alt" er forstyrrende og en betydelige ulemper, men så er der en del fordeler også.


Trapp, soverom, kjøkkken og spisestue uten veggdeling.

stuekrok og kjøkken i ett


Her er noen tips når man vurderer planløsning:
1) Vurder hvor reint og ryddig du holder det hjemme (hvis noen steder alltid er rotete, vil alt oppleves slik med åpen løsning)
2) Bestem hvor mye veggdekor du har som du vil bruke (og dermed hvor mye veggplass du trenger)
3) Åpen løsning er fin måte å følge med barna på samtidig som du gjør andre ting
4) Støy flyter mellom områdene i åpen løsning. Passer dette din familie og deres bovaner?
5) Åpen løsning tillater mer naturlig lys
6) Vurder hvilke behov dere har ift. å ha besøk / være sosial
7) Synes du det er greit å få middagsgjester inn på kjøkkenet som nettopp har vært i bruk til matlaginga?

Vil du invitere middagsgjestene inn på kjøkkenet?Det skjer stadig utvikling i valg av planløsningerfor moderne familier. Lange ganger blir oftere erstattet av halvvegger, og mørke rom får nå oftere lys fra naborommene. Kanskje er det mest optimalt for studenter, eller for par uten barn? Jeg har selv ikke bodd i slike løsninger, men synes en del av løsningene ser veldig flotte ut. Særlig tanken på stor romfølelse og mye lys appellerer. Men åpen planløsning er definitivt ikke for alle familier. Men kanskje disse spørsmålene kan være til hjelp? Og har noen erfaringer verdt å dele med oss andre?

Kilde: Freshome

Home floor plans have come a long way in layout and feel.  Long hallways have been replaced with half walls, and dark rooms now get natural light from the perimeter adjacent rooms. The open floor plan concept is not for every family. I myself have not lived with such layout, but love the impression of air and light it usually gives. Maybe these these tips may be useful to see if it will be a fit for you.
And maybe some of  you have experiences worth sharing?


I morgen
et flott hus med åpen planløsning

6 kommentarer:

 1. Jeg har tro på at åpen løsning kan være bra så lenge det ikke blir for mange rom i ett. Og som du sier tror jeg det kan være optimalt for studenter som bor på små plasser.

  I en familie hvor det er fler enn to, tror jeg det er bra med litt mer lukket rom slik at man kan få litt privat liv, og slik at man får skjult rotet..

  SvarSlett
 2. Ja til lys og større romfølelse, men jeg kommer ikke lenger enn til punkt 1 i lista di for å skjønne at åpen romløsning ikke er noe for vår familie. ☺

  SvarSlett
 3. Vi har åpen løsning i stue/kjøkken og det fungerer veldig bra! Men det hører med til historien at vi ikke kan se oppvaskbenken fra sofahjørnet :)

  SvarSlett
 4. Jeg er for åpen løsning, noe vi også har. Vi har barn og et lite hus, noe som kanskje burde tale imot åpen løsning, men romfølelsen det gir ville jeg ikke valgt vekk. Som Fru N over her kan ikke oppvaskbenken ses fra stua, og det er et stort pluss.

  Det jeg dog skulle gitt mye for å få er egen tv-stue. Heller lukke inn TV-en enn kjøkkenet!

  SvarSlett
 5. Heisann!
  Tusen takk for herlig hilsen! Det er sant, jeg ser også mye snadder" inni din blogg som jeg absolutt deler din begeistring for! Du legges herved inn i min bloggroll! ;))

  Åpen løsning synes jeg som regel er kjempestilig. Grensen går nok ved toalettet og soverom for min del. Badekar i soverommet kan være flott, toalett,- absolutt ikke!
  Stue sammen med kjøkken, - definitivt stilig
  Kunne nok hatt det meste åpent utenom soverom og bad?...

  Nyt resten av helgen!

  Klem fra Mona

  SvarSlett
 6. Hei! Fant dette gamle innlegget ditt, og ble helt glad, fordi jeg lurer på å slå ned en vegg eller to i leiligheten vår. MEN, det er alle de tingene på listen der, som jeg har tenkt mye på. Særlig de med støy er irriterende, hvis en skal base på kjøkkenet med stuen full av gjester osv. Da blir det ikke like lett å snakke sammen rundt spisebordet, og til tider kan dert bli vanskelig å høre hva som skjer på filmen også. Brr, vanskelig!

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...