onsdag 12. mai 2010

Vakkert ved havetDette stedet besøkte jeg i jobbsammenheng i forrige uke, og tenkte umiddelbart at dette må jeg vise frem. Runde miljøsenter - på en knatt ute ved storhavet, lengst vest på kysten vår - der været veksler mellom storm og stille på minutter - der har de nå bygd et nydelig bygg som skal huse fagfolk og forskere med miljø og bærekraft som fokus.Runde er ei lita øy med 100 innbyggere. Stedet har landforbindelse med bro, og ligger rett nord for Stad på kysten av Søre Sunnmøre.

Runde miljøsenter-bygget er både robust og elegant i sin enkelhet - med værbitt treverk og mur og glass i skjønn forening. Innendørs er alt interiør spunnet rundt samme tanker om enkel former og "renhet".
Jeg deltok i en delegasjon på over 100 fra Nord-Europa, og selv om jeg ikke bor så veldig langt fra dette stedet, var det ikke bare utlendingene som fikk seg en flott opplevelse.

Både natur og arkitektur ga herlige sanseinntrykk, som jeg tar med meg videre. Og når tankene bak tilblivelsen av stedet er så idealistiske, internasjonale og fremtidsretta, så gjør det ikke opplevelsen noe dårligere.

Klart for nydelig fiskesuppe til over 100.
Trengs ikke gardiner eller annapynt med en slik utsikt!


Bygget er på litt under 2000 kvadratmeter og har kosta 40 mill. kroner. Det inneholder 8 leiligheter for utleie eller hospiterende forskere, 12 kontor, laboratorium, auditorium og café. Der skal også bli egen formidlingsavdeling som skal spre kunnskap om Runde, Mørekysten og Norskehavet. Restene etter den gamle "Runde-skatten" (gullfunn fra Akerandam-forliset på 1700-tallet) skal også hentes hjem fra Bergen. 


Jeg ser nå at bildene nok ikke yter stedet rettferdighet. Men slik blir det av og til. Romfølelse, atmosfære, lys og lukter er vanskelig å gjengi i to dimensjoner.

Bygget er tegnet av arkitekt Siri Lykke Kolstad. Dette var hennes aller første byggeprosjekt som nyutdannet arkitekt. Godt gjort! :)


Øya Runde besøkes av mellom 50 og 100 000 turister fra inn- og utland årlig. Det nye miljøsenteret gir, foruten den herlige naturen, Turistforeningens hytte på Runde fyr og det velkjente fuglefjellet, folk fra inn- og utland enda en grunn til å ta turen.Andre innlegg fra regionen:
Øytur
I neste innlegg
blir fra moderne møbelsted i hovedstaden.

6 kommentarer:

 1. For noen omgivelser! Og kul arkitektur!
  Da er det giveaway igjen hos oss - kodeord: Elle Interiør ;)

  klem dagny

  ps - god langhelg!!

  SvarSlett
 2. Spennende arkitektur og for en flott beliggenhet!

  SvarSlett
 3. Så flott!!
  Heilt sikkert kjekt for alle med ei slik oppleving..
  God langhelg :-)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for besøk og koslig hilsen!

  Skikkelig stilig det bygget der, det er flinke folk som lager sånt!

  Ha en god uke, håper på mye sol nå, sant?

  Klem fra Mona :)

  SvarSlett
 5. Fantastiske omgivelser og spennende bygg. Takk for titten!

  SvarSlett
 6. så morsomt at du har blogget om Runde miljøsenter! veldig fine bilder! ...og takk for ros ; ) -siriLK

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...