onsdag 5. mai 2010

Hvilket ord leter jeg etter?! :)

Åpent hus er interessert i mye som kan gå i samlebetegnelsen estetikk. Kunst er en av dem. Arkitektur en annen. Og design. Men hva kaller man dette ordet som rommer sånne mer underliggende aspekter - som sier noe om hvordan tingene oppleves? Romfølelsen, atmosfæren, følelsen av harmoni eller uro - det som bestemmer hvorvidt man er komfortable et sted eller ei - om omgivelsene "gir en noe". For det er der Åpent hus-dama befinner seg. Estetikk - Men ikke av typen "ser bra ut eller ikke". Feng Shui dekker kanskje noe av det jeg leter etter, men ikke helt. Som jeg har prøvd å antyde med mitt eget lille sitat i høyrekolonna øverst: Design - ikke for syns skyld - men for følelsen det gir. Noen som har ett godt ord på det jeg prøver å beskrive?

I min digitale utklippsbok er dagen i dag viet kunst. Men ikke kunst utstilt på kunstgalleri. For spesielt interesserte. Og spesielt kapitalsterke. Her er kunsten i hverdagen - kunsten ut til folket. :) - Et knippe bilder av spennende visuelle opplevelser - på metrostasjoner i Stockholm, Bilbao, Munchen og Moskva. Enjoy!

Lurer på hvordan det kjennes å være i disse rommene!
Herlige bygg som dukker opp av jorda!Alt man kan gjøre med form farger og lys!

Noen som får "tunnelsyn"? :)


Fra science fiction til rokokko! :)


Ellers har veggene begynt å få farge i "filmrommet" vårt. Spennende. Det kribler i meg etter å se tingene ferdig. Oppdatering følger!
Neste innlegg
Det har kommet pakke i posten til meg!
Skal vise hva som var inni i morra. :)

7 kommentarer:

 1. ja visst är det härligt med betong.

  det är faktiskt enkelt att gjuta hyllorna själv. du bara bygger en form, fyller på med betong, i med armeringsjärn och låt torka och vattna i ett par dagar till en vecka. sen är det klart! men, det krävs en del utrymme som tål att bli smutsigt :)

  SvarSlett
 2. Oi, her var det ATMOSFÆRE, tenker jeg!
  Det er så fantastisk å komme inn i et offentlig rom som GIR noe,- energi.
  Takk for opplevelsen!

  SvarSlett
 3. det får du väldigt gärna göra!! det är bara roligt :)

  lycka till med projektet!

  kram
  anna-malin

  SvarSlett
 4. Stilig! Fins utrolig mange kule metrostasjoner. Men vet ikke om jeg har noe mer dekkende ord... Tusen takk for bursdagshilsen! Klem

  SvarSlett
 5. Ja, jeg ved ikke hvad det kaldes: opløftning, berigelse,henrykkelse,facination. Tror du efterlyser et ord på den følelse af undren og lykke når noget er meget smukt. Hav en god dag.

  SvarSlett
 6. Helt enig at det finnes mye flott kunst i offentlige rom. Vi må bli flinkere til å ta oss tid til å se etter hva vi omgir oss med i hverdagen. Er sikker på at vi kan oppdage nye inntrykk hver dag. Ønsker deg en flott torsdag kveld. Hilsen Lilli

  SvarSlett
 7. du letter etter "genius loci"?

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...