søndag 14. mars 2010

Familierom med takhøyde

For snart tre år siden, "i de dager" da tre ble fire i Åpent hus, sørget vi for en utvidelse av kasserekkehuset vårt. Selve forvandlingen finner du mer om her. I stedet for ei røys av en liten bakhage, ble det to romslige rom til. Det ble til et stort barnerom der Åpent hus-barna leker og sover sammen. Noe av det har jeg vist blant annet her og her.


Og den andre delen ble forvandlet til en intim krok av et familierom der man slanger seg til filmvisning eller realiserer "større lekeprosjekter" som hyttebygging og liksom-kaffeselskap-arrangementer.
Bildene over sofaen er trykk av kunsteren Terje Resell. Elsker "streken" hans.


Å sprenge vekk fjellmassen i bakhagen ble for komplisert og kostbart, så løsningen ble at rommene ble plassert en halvetasje opp fra den eksisterende øverste boetasjen - I utgangspunkt tenkt som en nødløsning, men hvilket lykketreff av en beslutning! Og de to oppholdsrommene har vi mye mer bruk for, en den ganske ubrukelige bakhagen som lå der. Hele idéen oppstod takket være mannen til bloggeren Drømmeslottet! :)Halvtrappen mellom kjøkken og nye familierommet er kort og fin - godt håndtverk av Melby trappeverksted. Den fungerer som en artig "bro" mellom de to rommene. Koselig å kunne kikke ned på kjøkkenet fra lillestua. Vi valgte solid vegg for å lune laptopkroken, og åpent rekkverk på andre sida, for å skape litt luft nært sofaen. Plasseringen av trappa i rommet var det dessverre ingenting å gjøre med. Ellers hadde det jo vært fint å ha den i et hjørne, slik at den ikke "tok så mye plass".


På veggen over trappa fikk vi satt inn smale vinduer. Det utgjør den store forskjellen på dette rommet, synes vi. Fra å kunne bli et "bakrom" har det i stedet blitt et "rom på toppen" med gjennomgangslys og en luftig følelse. Fjellrekka på andre siden av fjorden er faktisk også godt synlig herfra. Herlig.

"Hylla mi" har jeg skrevet om og vist mer om her.

Tapeten var et eksperiment. Og vi veldig fornøyd med den. Den viser jeg mer av her.

Både sofa og bord er valgt av praktiske grunner. Dette skulle være et familierom som skal tåle "hard bruk" - der ungene kan turne og romstere, og ofte få spise kveldsmaten under barne-tv. Derfor valgte vi skinnsofa (som jeg i utgangspunktet ikke er "vill etter"). Denne er fra Furninova. Sjeselongkroken er ungenes favorittsted. :) 

 

Vi valgte også polyrotting bord (som måtte ha de rette målene for ikke å ta for mye plass,) som tåler en støyt, og lett kan dras over med en klut når lillemor har vært uheldig å velte melkekoppen sin. Bordet er fra Slettvoll.

Alle foto: (c) Åpent hus. Spør før du låner.
 
Ellers kan helgen i/ved Åpent hus oppsummeres slik:
Lørdag: Vår! :)
Jeg og ungene koste oss med å sykle og drive vårleker utendørs. Vi studerte knopper og skudd i blomsterbedet og konstaterte to lilla krokus!! :)

Søndag: Full vinter igjen. ..
I løpet av natta hadde det stille og umerkelig plassert seg nærmere 25 cm nysnø overalt. Vi venta helt til kl. ett på dagen på brøytebil, for å kunne komme oss ut med bil. Det endte med at noen venner av oss "henta oss ut" og skyssa oss i anna bil til besøket vi skulle i. Snakk om tilstander. Men ellers har det vært strålende "påskesol" og nydelig fersk-hvitt landskap å se.
Og mens far og barn koste seg i besøk, har jeg gravd nesa i studieboka, i stedet for å nyte fineværet ... ! :(Sånn kan det gå når man absolutt skal lære noe nytt!)

I neste innlegg
vil jeg vise frem et amerikansk møbelkonsept. :)

6 kommentarer:

 1. Så mange fine bilder av huset deres! Ser virkelig gjennomført ut! Koselig, prakisk og pent samtidig! Og det er ikke bare enkelt å få til:)
  Det er noe med det å ha et praktisk hus som er tilrettelagt for unger, men som likevel ikke ser ut som en barnehage:)

  Høres ut som om dere har hatt mye vær i helga!
  Her har det også snødd litt i dag, men ikke mer enn at sola tok det i løpet av ettermiddagen:)
  Nå lengter jeg virkelig etter vår!

  Håper du har en fin kveld!
  Jeg venter på himmelblå:)

  SvarSlett
 2. Så fin ekstra stue, så ut som et deilig rom å slappe av eller leke i:)
  Habitat var en flott butikk ja! Skulle ønske det var flere av de her til lands, ikke bare det lille på R.O.O.M. Liker stilen der veldig godt. Tusen takk for Barcelona tips! Jeg skal kose meg:) Ha en flott ny uke!

  SvarSlett
 3. Det er kjempemorsomt å få en titt inn i åpent hus! Tusen takk. Veldig fine bilder, og nydelige rom. Så smart å lage en halvetasje for å slippe sprenging. Jeg synes dessuten slike nivåforskjeller gir liv til hus og rom.
  Ha en fin søndagskveld.

  SvarSlett
 4. Så smakfullt og fint dere har bygget på og innredet.Veldig lyst og lett. flott utsikt også. vi har opplevd det samme her ddenne helgå. Småsko på lørdagen og full snøstorm på søndag.Uff nå vil jeg ha vår.
  Sov godt

  SvarSlett
 5. What a beautiful pictures
  Nice to see your house it's totaly difrent frome my home and darfore i'll follow your site
  Nice to see an other style
  Thanks for visiting me
  Have a nice day Yolanda

  SvarSlett
 6. Så fint hus dere har. Den så veldig grei ut den der pc-hylla, som var skjult og ikke tok så mye plass men allikevel var fin! :)

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...