mandag 28. september 2009

Tøff stol

Når jeg tenker meg om er det vel stoler og lamper som ofte fanger min oppmerksomhet. Vet ikke helt hvorfor. Men denne designklassikeren syns jeg er kjempetøff.


Den heter "LC1." Vet ikke helt om den passer hjemme hos meg akkurat nå. Men at jeg kunne funnet plass til den i mitt drømmehus? Uten tvil! :) Den finnes i alle fall i svart og hvit skinn, og brun og svart ponnyskinn. Nydelige linjer, fin kombinasjon av materialer, og lekre detaljer, syns jeg.


Stolen er skapt av "Le Corbusier", som den franske designeren ønska å bli kalt - Ikke nå nylig (kunne godt vært!), men i 1928. Der er noen hoder blant oss som evner å være helt grensesprengende og avantgardistiske. Jeg er full av beundring for slike.


Charles-Édouard Jeanneret-Gris, som han egentlig het (1887 - 1965), er nok den mest kjente modernistiske stoldesigneren i Frankrike. Forfatter, maler og arkitekt.

Stolen LC1, ble tegnet sammen med den kjente skinnsofaen og skinnstolen LC2 (Tar gjerne en av hver, jeg) og den berømte liggestolen som alle forbinder med designeren, til kolleksjonen "Salon d'Automne installation, Equipment for the Home", som kom i 1929. (Skjønner ikke hvorfor alle mine designfavoritter trenger å koste så mye!)


Broren min har en sofastol LC2 og liggestol fra denne kolleksjonen i leiligheten sin i Paris.
Kanskje jeg skal vise litt derfra om litt. Her er en smugkikk :) (Håper det er greit, storebror! ;)).

Skinnstolen LC2 hos min bror

Disse stolene kan fint kombineres med mindre moderne møbler og mykere stiler. Særlig siden de er såpass "ekstreme" i sin moderne, stramme og litt kalde form, syns jeg. Stilmiks og kontraster er jo toppen. Ikke sant?

Le Corbusier har tegna noen fantastiske hus også, og andre møbler, selvfølgelig. Og i Sveits har han blitt avbildet på franc-seddelen (se venstre hjørne nedenfor).


Snakk om å legge igjen et avtrykk i livet. :)
Mer om mannen bak "stol-kunstverkene": http://en.wikipedia.org/wiki/Le_Corbusier

Og så var det
Jeg er så spent på hvem som vinner, at jeg ikke orker å vente helt til 10. september!! :)
Har derfor hørt med lotteri-administratoren og fått fremskynda trekning til
søndag 4. oktober kl. 20.

Fortsatt sjans til å bli med!

3 kommentarer:

 1. Hei!
  Første gang jeg er på besøk hos deg, liker det du får til her veldig godt! Skulle gjerne hatt denne lekkerbisken av en LC1 (i svart skinn)selv. Kom gjerne på besøk til meg og! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Elsker de stolene! ;) Men favoritten er nok den stilrene og tidløse i glatt svart skinn! :)

  SvarSlett
 3. Fine bilder.
  Vi vurderte LC1 den gangen vi kjøpte skinnstolene til stuen. Husker ikke hva som avgjorde valget vårt, for vi endte opp med noen stoler fra Offecct istedenfor, men jeg liker fremdeles Le Corbusier sine.

  Ha en fin dag. :)

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...