tirsdag 15. september 2009

Forvandling 1

Vi er midt i ei forvandling. Min rare lille gamle sofa skal bli ny! :)
Funnet i en krok på et gulgiftig-kott-av-et-røykerom på min gamle arbeidsplass i Bergen - der stod den og ventet på å bli reddet - ventet på meg! Det vil si, den ropte med stum bergensdialekt, som Eggumsangen: "Å ta meg med, ta meg meeee ...!"

Hvem vet hvor den har tilbragt sine yngre dager? Og hva som gjorde at den havnet bortgjemt og uelsket på et røykerom på en skole?

Ikke hadde jeg plass til den da - I fjerde etasje uten heis i ei knirkete og trang studentleilighet.
Men etterhvert gikk flyttelasset hjemover til Ålesund, og nå kan det se ut som den faktisk får sitt eget rom til og med!

Men så beskjeden er den, og så ivrig var jeg på å få den fiksa opp, at jeg GLEMTE å ta et historisk FØR-bilde!! Nå er den ikke er her lengre. Den har havna på sykehus - eller rettere sagt: på avdeling for plastisk kirurgi. ;) Møbelveteran (kirurgen) Jon Ramstad har forbarmet seg over den. Og GJETT om vi er spente på resultatet!

Det opprinnelige stoffet var rødt og "knudrete" og slitt overalt. Med det samme vi flytta inn i rekkehuset vårt fikk den et midlertidig og veldig omtrentlig stoffoverkast. Uten at det funket i det hele tatt. Men da så jo stort sett alt trist og uferdig ut her! Dette var eneste bilde jeg kunne finne fra da.

Nå er den partert. Og kanskje obdusert? :) Men godeste Ramstad har forsikret at sofa-oldingen vår er i de beste hender. Det føler jeg så avgjort.

Make-over'en er i gang. Håpet er å gjøre den frisk og spenstig igjen. Beholde den originale, litt plumpe, men skjønt gammeldage formen, naturligvis. Men samtidig forynge den med "ungdommelig" stoff som kler den.

Kjempespent!! :)
Oppdatering: Her er ETTER-bildene. 

Hilsen
Åpent hus

3 kommentarer:

 1. Artig med den gamle sofaen. Å fornye gamler møbler kan nesten bli en besettelse, jeg kjenner litt på det selv. Skal bli gøy å se sluttresultatet ;-)

  Ønsker deg en fin dag.

  Marit

  SvarSlett
 2. For et spennende prosjekt. Gleder meg til å se bilder. :)

  SvarSlett
 3. Jeg gleder meg også til etterbildene. :)

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...