fredag 29. januar 2016

Innredningsfeil du vil unngå / interior decorating dos and don'ts

I den mørke årstida vi nordboere mye tid innendørs. Ikke rart vi derfor er over gjennomsnittet opptatt av hvordan vi har det rundt oss. Men det er ikke alle det kommer like naturlig for, å innrede.
Noen blir bare ikke fornøyd, uten å finne ut hva som kan endres til det bedre. Her har jeg samlet en liten haug med tips for et triveligere hjem.
Merk: ingen av dem handler om å ha det siste på interiørmotefronten. :)
 
Sats på varme toner
Sofaer, lenestoler og tekstiler i varme røde toner gir en lunere følelse i stua, enten veggene er mørke eller lyse. Tekstiler luner. Dandering med puter og pledd gir også en lunere atmosfære.

Gjem bort ting - god oppbevaring
som regel ønsker man et rolig og ryddig preg hjemme. Det ser ikke særlig hyggelig hvis det ligger ting over alt – bruk oppbevaringsbokser for å holde orden på dvd-plater og blader. Velg nøye hva som skal stå fremme, og hva som kan ryddes bort i skuffer og bak skapdører. Mitt store mantra må med: la det meste ha Faste Plasser.

Skap stemning med levende lys
Levende lys er forbundet med brannfare. Men lys og lysestaker gir et hjemmekoselig inntrykk selv om de ikke er tent. Der finnes også lys på batteri som er virkelighetstro. Og telyslykter satt utenfor rekkevidde for barn fungerer også fint, så lenge man husker å blåse ut.

Rett belysning
er også viktig. Rom med bare taklys er som regel ikke så trivelige å være i. Her gjelder refrenget: rett belysning til rett aktivitet (stemningslys, arbeidslys, effektlys). Flere tips om belysning i lenke nederst.

Førsteinntrykk
Tenk over hvordan hjemmet ditt oppfattes når man kommer inn gjennom døren som gjest. Er garderobeskapet lukket, eller "tyter" ting ut? Er der gulvplass, eller ligger skotøy strødd? Skjønner gjesten hvor han skal henge fra seg? Er der nok hengeplass og gåplass? og god nok belysning?
Rydd i entréen, og organiser oppheng og sko-plassering. Skap mer rom ved hjelp av rene vegger og lysreflekterende speil. Det er ikke bare gjestene som vil sette pris på en fin og funksjonell entre.

Kos med peis
Ingenting skaper så mye kos som et sprakende bål. Hvis du har en åpen peis som ikke er i bruk, kan du allikevel skape fokus rundt dette spesielle stedet i stuen. Gjør plass til fine, personlige ting og innrammede fotografier på peishyllen. Gjør rent i ildstedet og sett noen kubbelys der for å skape en trivelig og varm atmosfære. Har du ingen åpen peis – kjøp en kunstig en. Alle kan sette inn et ildsted uten pipe, der man fyrer med peisbrenselet bioetanol. Det sprer både varme og kos med sine ekte flammer.
Ellers finnes det naturligvis alltid bål-dvd-er til tv-en…Vi har det i resepsjonen på jobb - skaper faktisk veldig fin stemning! :)

Innred med alle sansene
Duftene i et hus spiller en stor rolle for helhetsinntrykket. Sørger du for ganske rent kjøkken og bad, er det en god begynnelse. Grønne planter renser luften (les mer i lenke nederst). En god 10 minutts full utlufting annen hver dag hjelper også på inneklimaet. Lukten av nybakt bakverk i ny og ne gjør også underverker - bare spør eiendomsmeglerne ;) Og noen liker å tenne duftlys på stua eller på badet av og til. 

Under har jeg samle en haug med tips, for de som vil lese og lære mer. 
Mine egne enkleste tips

fra da jeg var Ukas VG-blogger... (blæ)

Finn innredningsfeilene
Av og til er det nyttig å se hvordan man ikke skal gjøre det

Unngå disse feila.
Her er ei liste over ting som kan gjøre at du ikke er fornøyd med et rom

Forandring fryder.

Tips til hvordan gjøre små/store forandringer hjemme

Hva er galt med rommet?
Kanskje det "bare" er lyssettinga?

Har du liten plass? 
15 tips til innredning på liten plass

Tips for godt inneklima
Lufta er og interiør

Store grønne planter
er bra for interiøret. Les hvorfor


Var dette nyttiig?
Det får jeg vel aldri vite, for dere har vel surfa videre i bloggland
eller trykka på alle lenkene jeg har servert ?! :)


I neste innlegg
blir det..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...