søndag 28. februar 2010

Bare sitte ..


Hvis du har fulgt Åpent hus ei stund, har du mest sannsynlig ikke unngått å få med deg at jeg er veeldig fornøyd med utsikta vår. :) Å se ut her er bare nydelig - uansett vær- og lysforhold. Det er muligens blitt en klisje at utsikt til landskap gir sjelefred. Men det er ikke mindre sant for det! Det kan jeg skrive under på. På soverommet utvidet vi vinduet, så vi kunne ta inn enda mer av fjord, fjell og himmel. Og siden rommet er romslig, er det god plass til en liten hvilestol ved vinduet.


Her er et av de gamle klenodiene som utgjør "gammelt" i stilmiksen Åpent hus. Denne gamle karen fikk dessverre aldri noe før-bilde, men har fått en bli-ny-forvandling hos oss. I lik drakt som vår kjære gamle sofa i hallen. Stolen tilhørte en gang min morfar, og har nok vært med på mye rart. Mamma forteller at den ble anskaffet i 1948, sammen med en stol til og en sofa.

Nå har den fått premie-plassen i kroken ved soveromsvinduet her hos oss. Det hadde nok morfar vært fornøyd med. Den sittes ikke i hver dag, akkkurat, men inviterer med sin diskrete tilstedeværelse til ro og ettertanke, syns jeg. Og kommer det en anledning, unner jeg meg en stund i den - stille minutter som gir en deilig ro. Når man først sitter slik får tankene vandre fritt, og jeg puster lettere - helt fra magen. :)




Av alle disse grunnene  ..
pluss at den helt enkelt er vakker i seg selv 
.... er jeg veldig glad i stolen min.



Komisk med en slags kjærlighetserklæring
til en gammel stol, syns du?
Vel vel. Jeg står for den! :)

I neste innlegg
føler jeg på meg at tema må bli "et av menneskets basisbehov..."

fredag 26. februar 2010

Tikk takk

Har du klokke på veggen hjemme? Disse innretningene gjør som regel mer enn å informere om tiden. Der er mange stilige, artige, tøffe og kunstneriske rundt om. Her er et lite utvalg til øyets forlystelse - På tide med ny utstilling her i Åpent hus! :)

1) Pepblez.com
2) Flere varianter er festet rett på veggen, her Cox &Cox
 
3) Festet på vinduet, Cox&Cox
4) Ellos

5) Hjemmelaget hos Briggs lekehus blogg

 
6) Også fra Briggs lekehus - kreativ dame!
Takk for lånet av bildene! :)
7) Roman clock, Arne Jacobsen

 
8) CB2


9) microsweep wallprojection fra I want one of those.

10) Eclipse av Nuevo Living

 

11) Hibiscus mirror wall clock av Nextime.


12) Stration av Nuevo Living


Har du noen favoritter som bør med i  neste runde?
Jeg planlegger en oppfølger-utstilling! :)
"Ønskeutstilling" , ja - hva sier du til det?? ;) 

Jeg har visst glemt å svare på hva som var favorittene mine blant arbeidslys-utstillingen her i forrige uke! :) Det var nok klassikerne, gitt: Bestlite, AJ, Ph og Luxo! :)  Selv om mange av de andre også var kjempefine.

Ellers falt jeg stygt på isen i dag !
- Springende på vei til bussen hjem. Jeg kom meg opp og halta videre. En bil svingte til side og spurte om jeg trengte hjelp. Og ved busstasjonen åpna en (kvinnelig) bussjåfør vinduet sitt og tilbød meg en våtserviett til de oppskrapa, skitne hendene mine. Når jeg kom hjem, fikk jeg en ordentlig god klem og trøst av femåringen min. Og når han så skrubbsåret på kneet da jeg skifta av meg den møkkete buksa, ble det jammen Batman-plaster på meg også. Så jeg føler meg vel tatt vare på! :) Litt omtanke gjør susen! Takk og takk! :)

Ønsker alle som er innom ei riktig god helg!

I neste innlegg
har jeg lyst til å vise frem et kjært møbel fra Åpent hus! :)

torsdag 25. februar 2010

Kollektivliv


Kollektivliv på Strandvägen i Stockholm
Her er det faktisk to familier som bor - ganske uvanlig, både å komme på det, og kanskje også å få det til å fungere i praksis? :) Tvillingsøstrene bygde om et stort slitent kontorlokale, og bor her nå med sine familier, hund og katt. Lekker stor leilighet - lys og moderne, men samtidig avslappa og hjemmekoselig, etter min mening. Nydelige kombinasjoner av møbler, farger og mønster.


To stuer innenfor hverandre.
Med bred skyvedørsåpning mellom. Åpent. Lekkert. Lyst.

Herlige farger i det maleriet.
Som bare er stilt opp inntil veggen.


Se den romslige takhøyden og lekre himlingen. Det skal noe til å ikke få til god atmosfære når rammene er så lekre! Det persiske teppet med varmrød bunnfarge gjør seg godt mot alt det lyse.

Stemningsskapende sittebenk ved vinduet.
Og praktisk oppbevaring under.

Lekre tekstiler og moderne veggfestet kran på badet.
Samme farge på benk/vask og bakveggen passet fint her.


Bokhyller og sittebenk på vindusveggen gir liv til rommet.
Her bor det virkelig folk! :)
Innbydende og delikat oppreid seng! :)

Lette og romantiske innslag i tekstiler gir rommene et elegant preg.
Tvillingsøstrene Britt-Marie og Anna-Lena.
Kilde: Skøna hem


I neste innlegg
er temaet veggklokker! :)

onsdag 24. februar 2010

Primula


Er det flere som føler at de våkner til live når sola viser seg for alvor på seinvinteren? Når det fortsatt er for kaldt til å sette seg ute, kan jeg finne på å dra godstolen bort i solstripa på stuegulvet og bare s-i-t-t-e der.

Primula - det latinske ordet for vår - noen som vet hva det betyr? Det første synet. Av liv. Og en av vårblomstene heter Primula veris - det første vi ser. Det er navnet på Maria nøkleblom. Men det jeg går og venter på er snøklokker og krokus. Jeg har ikke lurt dere - vi har fotsatt ikke hage - men et lite blomsterbed foran huset. Og der har jeg sørga for å plante det jeg kan av skjønne vekster.

Elsker å føle sola varme på huda. Tror rett og slett det får kroppen til å våkne til live, og batteriene til å lades. Samtidig som jeg nyter nuet, ligger også den gode vissheten der - om lysere og varmere dager i vente. Krukkegeranium'en fra i fjor blomstrer optimistisk i stuevinduet, og minner meg om alt som skal komme. :) 

Jeg skal la være å dytte på dere enda flere bilder av utsikta vår (som dere vet jeg elsker) - på ei stund i alle fall. Men en litt tildekt variant tåler dere vel? :)

Gjenskinnet i Frisbi-lampa over spisebordet er upåklagelig! :) Hihi! (Nei, her rekker ikke smårollingenes små fingeravtrykk til - Det hvite i bildet er skyer!)

Lurer forresten på om jeg skal vise mer her hjemmefra på bloggen. Men er ikke helt sikker på "hva som er interessant" :) Man er jo så vant til det man har, at det er ikke så lett å vurdere det objektivt. Noen som har noen tanker om det?

Jeg har vært hjemme på dagtid i dag- det er ikke ofte. Men lesedag - et avbrekk i jobbuka - har av og til sine fordeler! Det er deilig å se litt mer dagslys, og kunne tasse rundt i tøflene. Men som ferskblitt student er det ikke noe slaraffenliv. Turskoene roper på meg, men jeg må disiplinert be dem vente. En god kopp kaffe til arbeidet, derimot - det må jeg da kunne unne meg! :)


Håper du tar deg et lite friminutt innimellom. Og henter frem noen gode avslappende tanker og følelser. Slikt har vi godt av - både kropp og sinn. Det er rett og slett en god investering i deg selv! :)

 Og i morgen
blir det inspirasjonsbilder fra et moderne bokollektiv.

tirsdag 23. februar 2010

Delikate soverom

Soverommet er vel det rommet i huset der jeg foretrekker aller mest enkelhet. Der trekker jeg mot det spartanske, lyse, rolige. Her er et lite utvalg vakre soverom. Ikke alle ville jeg valgt selv, men alle fortjener en plass i inspirasjonsgalleriet i Åpent hus.

1) Alt unødvendig skrelt bort. Foto: Vangelis Paterakis

2) House of Philia blogg. Nydelig avdempet lys blåfarge. Gjør seg godt sammen med hvitt, grått og lys muldvarp. Og på trepanel i gammel stil. Definitivt.

3) Himmelseng står ikke spesielt høyt på lista hos meg, men dette var da av den stramme, og stilige typen.
Gir definitivt særpreg til rommet. Flotte nattbord og nattbordlamper. Av Jack Ceglic, Long Island.

4) Lekkert med lysspill gjennom lette gardiner. Annie Coggans hus, via Design Sponge.

5) Lekker lampesamling i hjørnet. Ellers får jeg litt nostalgisk/spartansk/hospital-følelse! :) Av Frederic Mechiche, Paris

6) Sarte farger, myke tekstiler og et par industrielle detaljer. Love it. Fra Living etc.

7) Cote Maison via Flickr. Friske detaljer og kontraster. Sånn lufteveranda kunne jeg forresten godt tenke meg.

8) Romantisk fra Home is heaven.

9) Smånostalgisk og ujålete i blått og hvitt på loftet.
Over og under: Living etc

10) Hvis der først skal være rene dekor-elementer,
var vel dette noe av det mer diskrete, moderne og tøffe.

11) Fra Skøna Hem
Jeg er glad for at jeg slipper å ha arbeidspult på soverommet - nå lenger. Men en rød Luxo var da sprekt som nattbordlampe. Og hvor mange av oss har senga på tvers i et hjørne?

 12)  Luftig og særegent. Av Paul Massey

Hvis jeg skulle velge, hadde jeg kanskje valgt
lys seng, vegger og gulv som i bilde 1,
nattbord som i bilde 3
nattbordlampe og tekstiler som i bilde 6
(selv om Bestlite står aller øverst - men føler det blir for råflott å kjøpe så dyre til nattbordlamper som knapt sees i løpet av dagen, og knapt er i bruk!) 

Og så skjønner jeg at jeg er strålende fornøyd med den sengegavlen vi faktisk har! :) Skal vise den om ikke altfor lenge, kanskje.

I morgen
har jeg lesedag. Lurer på hva som kommer da. :)

mandag 22. februar 2010

Putekrig 3

Her er tredje innlegg i inspirasjonsserien for fornying av sofaen/stua til våren! :)
Dette er en herlig miks av mønster, tekstiler og farger, spør du meg!




Alle bildene over er fra Spira.
På siden sin har de liste over nettbutikker.

Så finnes der utvilsomt mange kreative og kompetente putekreatører rundt om i bloggverden. Det går jo an å lage selv! Her er et godt eksempel fra Den gode feen's blogg. :)


Et siste tips for i dag: Jeg er glad i fargekombinasjonen grønn og hvit.
Syns den er tidløs, lett og elegant.
Disse putene er fra stevesblindsandwallpaper.com


I neste innlegg
blir det skjønne soverom

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...