fredag 24. september 2010

RekruttinvasjonHva betur det å ha et Åpent hus?
For oss vil det si at vi har åpen dør for alle, og at vi er glad i både impulsbesøk og planlagte sammenkomster.
Åpent hus vil at folk skal føle seg velkomne, samme hvilket humør eller hvilken livssituasjon man er i. Og at et besøk hos oss skal føles godt og avslappende.
Storebror på snart seks har begynt på skolen. Og han "jobber med" å bli kjent med de andre barna i klassen. Vi synes han er kjempeflink. Ettermiddagene fyller seg fort med barnebursdager, fotballtrening og besøk hit og dit. I går hadde vi ingen planer for ettermiddagen. - Herlig, tenkte vi.


Etter en koselig familiemiddag med grilla fiskeburgere på verandaen, nøt vi voksne noen minutter i ro: - nøt de bleke solstrålene fra septembersola og den nydelige utsikten av seilbåter, konkurranseroere og vg-joller i iherdig trening, fiskebåter og lastefartøy som tøffa frem og tilbake og hurtigbåten som fossa over fjorden.

Plutselig var imidlertid plassen utenfor huset vårt fylt av smågutter som huiet og skreik og spilte fotball sammen. Herr Åpent hus var med ett engasjert pappa som var med laget. Jeg rigga til saftstasjon utenfor, og de energiske småtrolla pilte til og fra med rødsprengte små fjes og håret rett til vers. Selv lillemor hadde gått med på at storebror ikledde henne fotballtrøye ,som til henne minnet mer om sidkjole.Med ett var fotballkampen over, og bataljonen hadde skiftet planer. Horden trampet inn, og få strakser etter var to småtroll igang med hjemmetreningsapparatet, mens et par andre hoppa glad i sofaen. Herr Åpent hus hadde sin fulle hyre med å konsentrere seg nok til å få fyrt opp hjemmekinoanlegget, så de små prinsene skulle spille fotball- og bilspill. Han bevarte fint roen - bare svetteperler på størrelse med rosiner på panna avslørte at dette ikke var helt dagligdags. Etter hvert var gjengen i full gang med spilling. 

Noen av de tilfeldig sammenraskede uknuselige glassene brukt til innrykket av små gjester.

Jeg er litt usikker på hvor mange det var som var her. Eneste pekepinn for oppsummeringa etterpå var antallet brukte saftglass. Men høyt og lavt som de var, og med volumknappen på fullt føltes det cirka som det dobbelte). Det var artig å se hvordan vår Storebror koste seg med det herlige kaoset -  Kjekt å ha besøk av skolekamerater hjemme. :) Og nå, når alle har gått og roen har senket seg, kan vi si det samme. :)

Åpent hus - også for rekruttinvasjoner. :)
God helg til alle!

Yesterday afternoon a hurd of 6-year-olds were at our house. "Big chaos" and lots of fun.
Open house - for everyone! :)
I wish you all a great weekend. Tomorrow the page will be filled with Swedish luxury.

I neste innlegg
blir det mer svensk luksus

7 kommentarer:

 1. Å du verden, så hyggelig det må ha vært. Koselig beskrevet!

  SvarSlett
 2. Så utrolig hyggelig det må ha vært. Og for noen vakre bilder:):) Liker så godt bloggen din!! Du skriver så bra, og blir så glad over å lese det du skriver!!

  Stor klem:)

  SvarSlett
 3. sånn skal det være i alle hjem:) Så viktig for gutten din at kameratene blir tatt imot med åpne armer. Fiiine bilder som sier mer enn ord:)
  Takk for at du delte med meg:)

  Klem fra Trine:))

  SvarSlett
 4. Hei hei!
  Et morsomt og herlig innlegg, så godt du skriver :)
  Tipper det var en trøtt, men fornøyd liten fotballgutt som fant sengen i går da :)
  Ha en super lørdag, klem klem

  SvarSlett
 5. Hei
  Tenkte på deg da eg så denne annonsen: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=24563616 :-) Litt Catrine Holm:-)

  SvarSlett
 6. Herlig innlegg.
  Kjenner meg igjen i gutteinvasjon. Her praktiseres også "åpent hus", og vi vet ikke alltid hvor mange vi blir til middag osv, men det er jo så herlig.

  Lag en fin helg. :)

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...