lørdag 11. september 2010

Må jeg bli tedrikker??
Er der flere enn meg som har merka seg at mange porselensserviser har finere tekopper enn kaffekopper? Hva er det som gjør at de alltid har finere fasong? Og ser mer fristende ut å bruke? Er det en stemme inni hodet mitt som prøver å overbevise meg om å skifte leir - å bli tedrikker for alvor??

Tekopp

Kaffekopp 

Dette serviset er ett av flere eksempler på akkurat det jeg snakker om. Synes både formen og dekoren på dette er kjempefint. Jeg tror faktisk jeg har litt "dilla" på det, og tenker ofte at "sånt skulle jeg hatt".


Men hvor ofte etterlyses pene tekopper med tefat i heimen hos oss? Ikke særlig ofte, kan man si. Og kan jeg da rettferdiggjøre å anskaffe nydelighetene? Neppe.

Jeg får begynne i alle fall, med å vie serviset et innlegg her i Åpent hus. Er det ikke fint?


Det er designet av kjente Stig Lindberg. Serien har fått navnet Bersa, og det produseres av svenske tradisjonsrike Gustavsbergs porselensfabrikk.


 

Mønsteret er til og med brukt som dekor på kaffebeger i McDonalds Sverige.
Det er nok mange ting som gjør at dette "går hjem" hos meg. Jeg synes fargekombinasjonen hvit og grønn er kjempefin. Bladmønster - litt sånn "organisk" synes jeg er friskt. Og så er dette også litt retro, men på en enkel og litt diskret måte.

Hm. Hvorfor lager jeg dette innlegget? Kanskje jeg trenger hjelp til å rettferdiggjøre å skaffe meg noen deler?? :) Et par fine Bersa må da elegant kunne kombineres med hvite asjetter, for eksempel?
Hvis noen lurte, er mannen på bildene godeste Herr Stig Lindberg himself.

Jeg inviterer i alle fall til

Avstemning:
Hva er finest
- tekoppen eller kaffekoppen?? :)

Bildene av de to utformingene kan du studere et stykke over her.

Is it just me, or have you also noticed that quite a few sets of tableware have the most beautiful teacup, and a coffee cup that really doesn't live up to it?? Do I need to switch preferences in hot beverage to still my need for nice design?? :) Which one is the prettiest of these two (seen above). State you opinion in this not so serious little poll. (leave a comment to participate)

I lover this series, designed by famous Stig Lindberg, produced by renowned Swedish Gustavsberg. the decor is called Bersa. I want some of this - and the teacups most of all! :)

I morgen
kommer det ... noe anna.
Jeg lar det stå åpent så lenge :)

13 kommentarer:

 1. Enig med deg, tekoppen er finest! Men hva skjer om man drikker kaffi av en tekopp? Og hvem bestemmer egentlig disse reglene? Jeg ville drukket kaffi av tekoppen og storkost meg :)

  SvarSlett
 2. Jeg har hatt Berså på ønskelisten min i ett år. Er så nydelig. Det ble forresten produsert fra 1961 til 1974, og satt i produksjon igjen i 2005. Så du har helt rett i at dette er retro. :)

  Og så er det artig at du nevner det med tekopper. Dette har jeg tenkt på mange ganger. Er enig med Citronpiken i at det går fint an å drikke kaffe av tekoppen. Får jo ofte servert kaffe i samme formen som denne på kafeer, så hvorfor ikke?

  :)

  SvarSlett
 3. Jeg likte også tekoppen best. Nå er halve Avdelingen i den situasjon at hun ikke drikker kaffe, men bare te - så jeg har god unnskyldnign for å anskaffe meg tekopper.

  SvarSlett
 4. Glemte:

  Jeg liker også veldig godt grønt. Ellers har http://www.gustavsbergsporslinsfabrik.se/stiglindberg.php mange andre lekre fra samme designer. Eks. Adam (produsert fra 1959 til 1974. Ny prod. i 2005). "Elle melle"... Hadde jeg bare hatt plass. Får knuse litt av det jeg har. ;)

  SvarSlett
 5. Enig med de over - tekoppene funker minst like godt til kaffe. Jeg valgte tekoppene da vi kjøpte oss servise sist. :-)

  SvarSlett
 6. Ssss, tekopp eller kaffekopp...det bestemmes jo av innholdet! ☺☺ Jeg går litt motstrøms her og synes faktisk den rette formen på de kaffekoppem (som blir en tekopp om du har te oppi) passer best til akkurat dette mønsteret. Selv er jeg mer tedrikker enn kaffedrikker.

  SvarSlett
 7. Du skal da nå bare kjøpe tekoppene og drikke kaffe av dem! Det hadde jeg gjort. :-) Og helt enig, serviset er nydelig.

  SvarSlett
 8. Nydelig servise, og kjempeflott design!!
  Liker også tekopppen best, syns den ser litt smukkere ut enn kaffekoppen:)
  Det må jo gå helt fint å servere kaffe i tekoppen også:)
  Tusen takk for hilsen,og spørsmål om størrelsen på sengtøyet, så fikk jeg rettet det opp..det er 140x200cm og putetrekket er 50x70 cm, det er avbildet i en mindre størrelse som også finnes i sortemanget deres:)
  Takk skal du ha!!
  Klem Anita

  SvarSlett
 9. Det var veldig flott! Jeg syns tekoppene var finest i formen, men hadde ikke sagt nei takk til kaffekoppene heller merker jeg:)
  K

  SvarSlett
 10. Jeg synes kaffekoppen er finest:-) Liker det enkle, rette:-) Det serveringsbretter var også veldig nydelig:-)

  SvarSlett
 11. Eg synest også at tekoppen er finast. Men kaffien smakar godt i tekoppar, den! :)

  SvarSlett
 12. Synes ikke det spiller noen rolle om det er en te- eller kaffekopp, men likte faktisk i dette tilfellet kaffekoppen best. Enig i at formen kledde den retro stilen. Er forøvrig aller mest glad i kaffe, men te er også godt på kveldene i vinterhalvåret :)

  SvarSlett
 13. ikke noe tvil om hva som er finest - te koppen selvfølgelig - dessuten er de fine til å drikke varm sjokolade i også!!
  Jeg drømmer om å arve farmors gamle service - bla pga minnene jeg har om varm sjokolade, farmor og de te koppene - men det er vel for mange om beite...
  jeg har også samme problemet - selv dog om jeg ikke drikker kaffe - så er det liksom kaffe kopper vi mangler her hjemme - men finner ikke et service som har begge deler som jeg syns er fint + mønsteret
  men men

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...