fredag 6. november 2009

Laaang ventetidJeg har gitt etter. Litt i alle fall.
Selv om jeg i utgangspunktet får gåsehud når jeg ser julekaker og julepynt i butikkene og finner blogginnlegg om jul allerede i oktober. Jeg hører med til den delen av befolkningen som synes startskuddet for juleforbederedelser skal gå 1. desember. Men vi er visst i mindretall. Uansett overdøvet av handelsstanden! Men la det være sagt, dere lang-jul-frelste: jeg skjønner også dere som koser dere sånn med alt rundt jula, at dere vil ha det til å vare lengst mulig.

Men ganske ufrivillig har jeg altså "blitt utsatt" for jul allerede. Og - enten jeg vil det eller ikke begynner øyet og hode og hjertet å jobbe på egenhånd! :)


Jeg innrømmer det altså: I dag - når vi fortsatt bare skriver tidlig november (!) har jeg kost meg med å bestille meg noe smått nytt til julehuset. Du ser bilder av det ovenfor.

Vi kjører ikke noe stram linje med "estetikkpoliti" hos Åpent hus i jula. Riktignok ønsker jeg å stå for innhandling av dekorasjoner selv. Unntakene er selvfølgelig de ubetalelige små yndighetene laget av mine smås ivirige nissehender - de får selvfølgelig hedersplass. Og til nå har dekorasjonsmengden vært forholdsvis begrenset.

Bruker å lage egen dekorasjon som den over, med grener og julepynt i glass på.Lys i vinduet og lilla adventslys settes frem første søndag i advent hos oss. Synes ventetida skal få lov til fortsatt å være bare akkurat det - vente på det som skal komme.

Åpent hus blir først forvandlet til julehus 22/23. desember. Da kommer treet inn og allting. Roen senker seg, julelukta er i hus, og høytiden kan begynne. :)

Men nå skal det bli lenge til jeg lager flere juleinnlegg. Kanskje ;)

Fant ellers mye anna fint på denne nettsida. Kjøleskapet skal få ny pynt ..... og så må jeg se om ei slik pute kan passe inn i sofakroken på familiestua.
 4 kommentarer:

 1. Så enig med deg!Handelstanden må vel gjøre sitt for å få solgt og det fine med det igjen, er at det er salg på juledill og dall rett før jul;)
  Ikke god jul;)Men god helg!

  SvarSlett
 2. God helg, åpent hus! Jeg koser meg med innleggene dine, jeg, og er ganske enig. Men ikke helt, tydeligvis siden jeg allerede har startet så smått. Men bare veldig smått, da...

  SvarSlett
 3. Jeg er også enig. Jeg blir på en måte lei jula før den har begynt. Men jeg har holdt lenge på med å planlegge og lage julegaver, det koser jeg meg med. Men julepynt, julebrus og julemarsipan må vente til desember etter min mening.
  De englevingene var forresten helt utrolig fine!

  SvarSlett
 4. Jeg kjenner meg igjen..Helt ufrivillig har jeg begynnt å småpusle mot jul - men for min del er det deilig å kjenne på gleden over julepynten fordi jeg før aldri har syns at det har vært særlig gøy å pynte til jul, bare stress. Så bloggverden hjelper meg her med tidlig inspirasjon :)Godt å ha god tid mot jul kanskje, men bare i små doser.
  God helg!!
  Kjersti

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...