onsdag 4. november 2009

Make-over 4


Kort tid etter at vi flyttet inn i Åpent hus - kassehus, fikk den gufne gangen/hallen i første etasje en "full overhaling" (ja, nå skal jeg være flink å bruke norske ord i stedet for make-over!) :) 
Jeg kom nylig over noen gamle bilder fra det lett kaotiske mellomstadiet før vegger, gulv, tak, trapp, og dørglass ble nytt. Se her:Det er i dette rommet min gamle plumpe sofa (før-bilder) (etterbilder) nå har fått hedersplass.

En av krokene i rommet hadde en innhuk som ikke ble brukt til noe. (se bilde nr to og tre over - bak bokhylla) Hva gjør man med slikt? a) Setter inn et skap (som ikke passer helt)? b) Overser det? c) Henger opp et forheng og setter støvsugeren bak? (hihi)


Nei, herr Åpent hus hadde andre tanker. Og brukte utfordringen som en anledning til å skaffe seg mer ønsket handyman /snekkererfaring til hjemmebruk. Og glad var jeg! Han gjorde grundig reasearch og samlet råd fra fagfolk før han gikk i gang. Det han ville, var d): å lage innebygde hyller! :)

Hvem kan ikke annet enn å elske "skreddersøm"?? Resultatet ble midt i vår smak, får jeg si. Rene linjer, fine proporsjoner. Der er ingen taklister her, bare en hvitmalt strek, som gir et rent og lett preg på rommet.

Får vi lyst, kan hyllene bli utstillingssted for barnekunst, for sko, for gamle klenodier fra skap og skuffer, eller bare rett og slett ei praktisk hylle til votter og skjerf. Men nå er det Åpent hus' samling av skjønnlitteratur som får stå her, sammen med et par bilder og postkort.

Svart-hvitt fotoet i ramme på veggen på bildet over, er forresten et kjært minne fra herr og fru Åpent hus' aller første stormende forelskelse - for 20 år siden! :)


Denne bokstopperen kjøpte jeg med meg fra Junaiten for mange år siden.
Går det an å bli mer tullete enn å dra med en slik blytung dings i flykofferten over Atlanterhavet!!?

Bokstopper fra Ikea og postkortminne i ramme - gamle og nye bokskatter.

Her er Lillemors favoritt-pyntesko. De er så søte at de må få stå fremme.


Bildet øverst:
Edvard Grieg har jeg et spesielt forhold til, etter mange år med sang og musikk. Og så har jeg jo bodd 10 år i byen hans. Så han hører med hos oss, og har fått både plass og funksjon i bokhylla.

Hvis du studerer de øverste kaos-bildene, så er vel dette etterbildet å foretrekke? ;)


I neste innlegg blir det real "næring for designøyet" - og en aldri så liten gjettekonkurranse! :)

(Nr. 2  fortjener et eget innlegg med ordentlige etter-bilder, tror jeg. Noen som vil se? :))

7 kommentarer:

 1. Dette var utrolig fint og smart.Den handymannen din er vel ikke til utlån.Det er alltid kjekt med bokhyller. Her står bøkene i stabler.
  God kveld til deg og handyen

  SvarSlett
 2. mr Handy is all mine! ;) Men der er heldigvis flere handy-skatter der ute! Og rimelige lithauere ... :)

  SvarSlett
 3. Synes bokhylla var utrolig flott (og en mye smartere løsning enn "forheng-med-støvsuger-bak-krok)
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 4. hei,hei:) Tusen takk for tips og tilbakemelding, setter stor pris på det :)
  Enig med deg om at av og til må man jo bare ta en sjangs, ellers får man jo aldri svaret..;) så blir nok ny frisyre på meg, briste eller bære :p hehe
  Ha en finfin kveld, klem Maria:)

  SvarSlett
 5. Veldig kjekt å se! Det er så deilig når man finner praktiske løsninger som også blir fine. Veldig fine hyller :)Jeg har ingen mr Handy hjemme, men rimelige polakker har vi lånt noen ganger, hi,hi..
  HA en fin dag!
  Kjersti

  SvarSlett
 6. Man kan nok rett og slett ikke få nok av innebygde hyller spør du meg! Dritfint!

  SvarSlett
 7. Nydelig ble det!! Jeg elsker bøker, nye og gamle, og følgelig også bokhyller :)) Denne var kjempelekker!

  Takk for hyggelige kommentarer på Glassveranda! Jeg har også vurdert fontstørrelsen jeg bruker, prøvde å lage den større for å se, men gikk tilbake til den gamle igjen!! Beklager, men jeg er helt grum på å skrive laaaaaange innlegg, og med en større font ble det...veldig omfattende! :D Jeg må bare ha den slik, -litt liten tror jeg! Men takk for tipset, du har klart et poeng, men håper du vil besøke Glassveranda også i fremtiden til tross for bloggens miniskrift :)

  Jeg har forresten lagt Åpent hus inn i bloggrollen i venstre marg på Glassveranda i dag. Flott blogg du har her!! Mye spennende arkitektur og lesestoff!

  Ha en riktig fin helg! :)

  Klem, Ann,
  Interiørbloggen Glassveranda.

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...