tirsdag 19. mai 2015

Finn innredningsfeilene / Interior decorating mistakes you don't want to make

Det er ikke alle som syns de får det helt til med innredningen hjemme. For noen faller det naturlig - det "føles" rett eller feil - for andre føles det ikke, og man jobber hardt med å prøve å få til.

Interiørtilbudene er overalt - mange og fristende. Så det er kanskje ikke rart at noen glemmer å planlegge helhet i et rom. Så blir da gjerne et roms innredning til over tid. Det vil si at hvis man ikke har noen overordna tanke og plan, blir det fort litt feil. Her har jeg samla noen typiske feil det er lett å gjøre - som vi alle kan bli påmint, og noen lære litt av. :) Der finnes plenty av andre oversikter "der ute" :)kan være mye å lære av å se noen "feil", ikke sant?
det over: for lite lys.
det under: lite planmessig bildeoppheng

feil lys ift. behovet

mørke vinduskarmer og mørke møbler suger lys og gjør rommet mindre.
alt i samme farge gjør også innredningen lite spennende.Stikkord for eksemplene vist over: i tilfeldig rekkefølge:
feil belysning til behovet, overmøblering, rotete bildeoppheng, hermegås,
Du kan jo se om du finner rett merkelapp til rett bilde! :)

Bildeoppheng som "ikke stemmer"
tips til bildeoppheng her. 

Overmøblering: Kjent fenomen for de fleste. Man kjøper et nytt møbel som man plasserer et sted hvor det er ledig gulvplass. Møblene trenger luft for å komme bedre til sinn rett. Når noe nytt skal inn, må som regel noe annet ut.

Hastverk: Når man flytter inn i en ny leilighet eller hus, er det alltid noe nytt man trenger. Hastverkshopping er ikke å anbefale, for da kjøper man gjerne mye man ikke har bruk for. Det er heller ikke sikkert at resultatet blir helt som forventet. Det kan være mer lurt å bo seg inn litt for å få bedre oversikt over behovene.

Hermegås: Det er trygt å herme etter andre, men det blir fort veldig kjedelig! Våg å tenke nytt. Det er mye mer spennende med et personlig hjem. Hva er viktig for deg? Hvilke ting betyr noe for deg? Hva skal til for at du trives i et rom?

Mørke møbler og dårlig belysning: Små rom virker enda mindre hvis møblene og gardinene er mørke. Enda verre blir det med tunge tekstiler og dunkel belysning. Lys er avgjørende for mange gjøremål i boligen. Lys er viktig for sikkerheten. Lys binder tingene sammen og er med på å skape stemning, trivsel og atmosfære. De færreste tenker på at dårlig belysning kan ha uheldig innvirkning på både humøret og strømregningen. Velg lyskilde etter formålet - stemningslys, punktlys, arbeidslys osv.

Stilkræsj
: Å mikse ulike farger går fint, men å blande for mange ulike typer treverk er det verre med. Mulige løsninger, er å bytte ut noen av møblene, eller, hvis det er aktuelt - male møblene for å få en helhet.

For mye småting: Ting skal man ha, men vurder om hver enkelt ting har noen funksjon (enten praktisk eller rent personlig for deg). Hvis ikke, kanskje du rett og slett skal ta den bort? Færre småting og detaljer gir et roligere preg på rommet.

For knappe mål på gardinene
Skal du ha gardiner, kan det være verdt kronene å få de litt større enn at de akkurat dekker vinduene. Rikelig med stoff, i stedet for et knipent tøystykke kan gjøre stor forskjell -for eksempel i ei stue, eller et soverom. Fordeler med gardiner, kan du lese om her.


Det med bildeoppheng er interessant, syns jeg.
kommer tilbake med et eget innlegg om det om ikke lenge. :)


I neste innlegg
baderomsinspo

1 kommentar:

  1. Åh, kan du komme hit og henge opp bildene våre? Jeg har ikke talent! Seriøst! Jeg kan se om noe ser ålreit ut eller ei, men jeg har ikke evnen til å fikse ting så det ser rent og pent ut..

    SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...