fredag 28. august 2009

Personlig kjøkkenkrok


Her er kjøkkenkroken i Åpent hus. Her inntas måltid både sent og tidlig. Praten går og mat nytes.  Vi har valgt å lage en sittebenk langs veggen, for å gjøre spiseplassen til et lunt samlingssted. Her trives vi godt!

Gammelt og nyttMed et over hundre år gammelt arveobjekt av et kjøkkenbord som utgangspunkt, har vi valgt å blande stiler i kjøkkenkroken. En sittebenk er blitt snekret på stedet, med praktisk lagringsplass under.


Myk sittebenk
Jeg har fått sydd et naturfarget lintrekk til en passe tykk porolon-pute, som er myk og god å sitte på. I stedet for rygg på sittebenken, har vi plassert ei rekke puter i ulike størrelser langs veggen. Her blander jeg stiler og farger - men holder det hele i varme, røde toner.


Jeg blir aldri lei av Marimekkos blomstermønster Unikko, så jeg har sydd meg et par puter i den røde varianten her. Mønsteret tar jeg igjen i små oppbevaringsbokser på kjøkkenbenken like ved.

Lunt lysPH 5 - Poul Henningsens lampe er vi veldig glad i. Det er sant at den gir et behagelig lys, og det er viktig til et lunt samlingspunkt, som vi ønsker at kjøkkenbordet skal være. Jeg har erfart at all takbelysning bør ha dimmer - så det har også kjøkkenlampen. Det sies at Henningsen skapte den med tanke for at lyset skulle falle vakkert på hans mors ansikt. Det syns jeg han har lyktes godt med! :)Bildevegg
Prikken over i'en i kjøkkenkroken vår er bildeveggen, som er en samling foto jeg selv har tatt. Her har jeg plukket ut 20 ulike motiv og fått laga kopier i 13 X 18 cm (er veldig glad i den størrelsen) Jeg valgte enkle clipsrammer i 15 X 20, for å gi fotografiene full oppmerksomhet i seg selv, og også gi plass til litt hvitt passepartout. Ved å kombinere stående og liggende format, utgjør det til sammen en fin helhet. Selv om bildene er svært ulike.

Jeg har med vilje kombinert familiebilder og mer kunstaktige foto, slik at det skaper en viss stemning som helhet. Fra tid til annen bytter vi ut noen av bildene med nye. Ungene elsker å sitte å kikke på disse bildene og prate om det de ser. Og av og til bytter vi ut motiver. Slikt kan jo alle lage - det er bare å gå i gang! :)


Rundt bildeveggen har jeg festet ei lysslynge med små hvite blomster på. Den tenner jeg som stemningslys på kveldstid, når kjøkkenet ikke er i praktisk bruk.

3 kommentarer:

 1. Så fin kjøkkenkrok :) Sånn benk skal vi lage på hytta - praktisk med oppbevaringsplass i liten hytte ;)

  - p

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha :). Veldig praktisk, syns vi. Og gjør spiseplassen intim, syns vi. Tips: vær nøye på å bestemme sittehøyde (inkludert tykkelse på puta når man sitter på den) Små centimeter kan gjøre forskjellen på komfort og "kirkebenk"! ;)

  SvarSlett
 3. Hei! Kjempefin blogg du har:-) Hvor har du kjøpt lysslynga? Den var veldig fin!!

  SvarSlett

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...