lørdag 29. august 2009

Harmoni i "kaoset" på barnerommet?

Ja, er det mulig?

Etterhvert som jeg har fått to barn selv, ser jeg jo, at alt disse småfolka får, bruker, liker og interesserer seg for har sterke farger, mønster og former. Hvordan kan man da i det hele tatt håpe på en viss ro for øyet på barnerommet?

Her er det jeg har kommet frem til:
1) hold veggene rolige - ensfargede, eller med svært diskret mønster

2) hold gardinene i rolige og nøytrale farger- ikke vær redd for at det blir kjedelig. Det blir bare en ting mindre som krangler om øynenes oppmerksomhet!

3) sørg for å skaffe oppbevaringsmøbler som gir barna faste plasser til ulike leker. Da er det ikke problem å dra ut ting og leke med mye på en gang, så lenge alle vet hvor de skal igjen etterpå.

4) og sørg for at oppbevaringsmøblene er godt plassert at selv lillemor på 2 kan forsyne seg selv og rydde opp på egenhånd.

5) belysning:
a) sørg for godt taklys, med dimmer (som alltid på mine taklys). Da kan man justere lysstyrke etter årstid, tid på døgnet, og ønsket stemning. Vi har valgt spotskinne, som peker mot ulike deler av rommet, der det trengs godt med lys.
b) punktbelysning/stemningslys plassert på de stedene i rommet, der det kan være fint å lage lun/intim stemning, eller det trengs spesielt godt "arbeidslys" - for eks. i lesekroken eller på skrive/tegnebordet.

På bildet ser du tekstilene vi valgte til vårt store barnerom, som storebror og lillesøster deler. Leverandør er Borge tekstiler. Vi bestilte tekstiler hos Fargerike og fikk siden sydd puter og sengeteppe. Borge har tapeter i samme serie. Vi valgte lys blå med små diskrete sølvstjerner til fondvegg. Ellers hvite vegger.

Fargene er så nøytrale at dekoren ikke blir kjønnsbestemt. Den forteller at det bor barn der, uten å "ta over rommet", syns vi. Og den er tidløs, og passe søt :). Dette kan både vi og de leve med lenge. Vi er storfornøyde!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Slik gjør du for å legge igjen en liten hilsen:

Hvis du ikke har Google/bloggkonto, og vil legge igjen en kommentar,
Velg "Profil" ... "Anonym" og skriv inn i tekstfeltet.
Du velger selv om du signerer med navn.

Takk for at du legger igjen et livstegn.
Sånt kommer det inspirasjon av til nye innlegg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...