mandag 31. mai 2010

Filmrommet

Update husprosjekter: Det har vært travelt i det siste med mye jobb og småreiser - lite tid til husprosjektet. Men for ei ukes tid siden fikk jeg sydd blendingsgardin til filmrommet: Svart moltonfilt og tett lerret + borrelås gjør susen når vi vil lage skikkelig kinostemning der. Filmrom er kanskje ikke blant rommene av størst bloggverdi, sånn generelt, men jeg syns det er litt gøy å prøve å finne en middelvei mellom praktiske/tekniske krav og en viss estetikk og komfort.


Herr Åpent hus skal selv bygge "stereobenk" til bunnveggen under det store lerretet. Men sånt tar tid, og det er ikke fritid vi har mest av for tiden. Den skal få samme farge som bunnveggen. Gleder meg til den en dag står klar. ;)


Gjestesofaen vi allerede hadde, er muldvarpbrun, og har funnet seg vel til rette i det grå rommet. Et par lysegrå puter skal jaktes på og hentes hjem - for litt komfort og mykhet i det ellers stramme rommet.


Yndlingslampa mi står som et smykke i det enkle rommet. Jeg angrer ikke et sekund på "utskeielsen" :) Om kvelden er den ofte det eneste lyset tent i dette rommet. Den skaper en herlig stemning sammen med mørke vegger og drivvedgulvet.

For de som har peiling, skal den der prosjektoren være veldig flott. Men detaljer om den hører vel ikke hjemme i interiørblogg? :)


Kjære herr Åpent hus har stått for alt det tekniske i dette rommet. Og karen bygde selv lerretet, i stedet for å legge ut en liten formue i noe ferdigbygd. Good job, darling! :)

Interiørakutten: Noen som kan hjelpe? :)
Jeg snuser på tanken om å finne et lite teppe til den romslige gulvplassen der også. Oppå drivved-looken hadde det gjort seg kjempefint med et lite et som ser ut som småstein. "Pebbles" heter det vel på engelsk. Skjønner du hva jeg mener? "Småstein-teppe"?? :) Noen som har tips til hvor man finner? Størrelse? Tja 70/90 x 120 for eks. (Ikke noe fast mål nødvendig).

Er ikke dette fint? Dette er fra SørAfrikanske Be Sweet.
Men det må da vel gå an å få tak i det fra et eller anna sted nærmere?

Da skal jeg "lande" i sofaen, tror jeg. Etterlengtet!! Ha en riktig fin kveld, alle.

I morgen
kommer det nytt innlegg.
Tror jeg fikk lyst å lage ny teppeutstilling! :)

søndag 30. mai 2010

Stilige stuer

Sjelden aneldning her i Åpent hus: en egen samling av stuer! :) Når jeg setter sammen disse bildene, kan jeg se at smaken min befinner seg i grensesnittet mellom disse stilene: stramt, moderne, lyst og innslag av noe "levende", kanskje litt gammel og lunt til.
1) House to home

2) Norrgavel

3) Boligmagasinet dk

4) Fra arkitekt Tommmie Wilhelmsen

5) Fra finn.no

6) Fryd + design blogg

7) 1st option - Flickr

8) Boligmagasinet dk

9) White makleri

10) Foto: Ditte Isager

11) Foto Patrick Johansson


12) Skøna hem

Noe du kunne "lige"? :)

Håper alle har hatt ei strålende helg. Det har jeg!
Jeg ønsker god ukestart til alle som er innom.

I neste innlegg blir det oppdatering fra husprosjektet her.

fredag 28. mai 2010

Lillebadet


Har lyst å vise noen "stemningsbilder" fra lillebadet i Åpent hus. Vi pussa det opp fra gulv til tak for noen år siden. Ut med rosa krusedulltapet og en grusom liksom-marmor-vask. Det er lite, men nå det lyst og enkelt i innredningen. Tror kanskje vi er litt innom noen Feng Shui-tanker her , for jeg tror generelt at rommet oppleves som rolig. Foruten de enkle lyse rammene, er der innslag av naturmaterialer med kurvene til oppbevaring. Og enkel belysning som kan dimmes etter behov.


Rom må være praktiske i Åpent hus. Så selv om det ikke er det estetisk vakreste som finnes, må lillemors krakk få sin plass her. Da kan hun i alle fall klatre opp på do selv! :)

En gjest kalte utsikten fra det lille vinduet her for "et maleri" en gang. :) Den er i alle fall fin - og attpåtil ny hver gang man kommer inn. Og den nytes uten snev av innsyn.


Jeg nyter også å se lysspillet av solstråler på veggen her inne. Når jeg først har tid til det! :) Og skyene ikke skygger for sola! :)



Åpent hus-barna har fått sette sitt lille preg her, også, med egne tannkostholdere som får bo på speilet ei stund. (øverst).

Og så er jeg endelig tilbake fra ei hektisk jobbuke på reise. Herlig. Tusen takk for koselige bursdagshilsener! :)Nå skal det ble ekstra godt med helg. Ønsker alle som er innom her en like god helg som jeg har tenkt til å ha!! :)

Alle foto: (c) Åpent hus

I neste innlegg
planlegger jeg stue-utstilling.
Mange forskjellige - Stilige. :)

torsdag 27. mai 2010

Knagger





Bubble rack by Wallter

av Three by three

Spot on magnetic hook av Velocity art and design

Rack our brain av Tomohiko Sato hos Designboom

Knagger kan være mer enn praktisk oppbevaring. De kan være vakre eller humoristiske innslag i interiøret.
Jeg har selv forelsket meg og vært så heldige å få knagger som faktisk er vakrest uten at noe henger på! :) De kan du nyte her. :)

Noen som falt i smak?

I neste innlegg
skal jeg hente frem noen smådetaljer fra heimen. :)

onsdag 26. mai 2010

Nytt på verandaen

Neiggu ble det ikke ny sittegruppe til Åpent hus-verandaen i år! Jeg og Lillemor slo til på en liten hage-shoppingtur nylig, med herr Åpent hus' medvirkning på telefon. Ikke ofte slikt skjer på impuls, men sånn går det når man dumper over noe som bare ropte "ta meg med hjem!" :)


Selv om vi ikke kan skryte av stor hage og saftig gressplen som små barneføtter kan springe rundt på, så har vi i alle fall en deilig veranda med det vi beskjedent betegner som en av verdens beste utsikter! :)


Herr Åpent hus er strålende fornøyd med anskaffelsen og har allerede rukket flere timers hvile med solbriller og avisa i sofadelen (, som det ser ut som han har anektert allerede) :)
Her skal vi nok nyte mange deilige stunder i de månedene været tillater det. Nå snur sola snart, så ja - vi skal skyndte oss å tråd-bruke dem.



Og, til slutt: gratulerer med dagen til meg selv! ;)
(Kjedelig å være på jobbreise på bursdagen!)

Åpent-hus-gjester nyter utsikta :)

Alle foto (c) Åpent hus

Jobbreise eller ei:

Til i morgen
forbereder jeg noe så konkret som knagge-utstilling.

tirsdag 25. mai 2010

Hjem i Bergen

Hjem kjære hjem er en av de fine interiørbutikkene i Bergen sentrum. Jeg besøkte den ofte da jeg bodde der for noen år siden, og tar fortsatt turen innom hvis jeg er i byen.


Her er noen snapshots fra sist jeg var der. (Beklager smådårlige bilder) Butikken ligger vis a vis Exhibit (tidligere postbygget) midt i sentrum. De scorer ikke superhøyt på service i min bok, men utstillingene er det ingenting å si på.

I speilbildet i vinduet ser du BancoRotto-bygget på andre siden av gata.

Vintage har funnet veien selv til stilfulle Hjem kjære hjem.


Vakre tekstiler har de, men det meste ligger litt over mitt normale impulskjøpbudsjett.

Disse skjønne sakene kunne jeg godt tenkt å ta med meg  hjem.
Dyre var de heller ikke. Gjorde seg veldig godt i par, også! :)


Noen som har flere bergenske "snopebutikker" å tipse om?
Jeg noterer  meg gjerne til neste Bergensbesøk. :)

I neste innlegg
blir det avduking av Åpent hus' nye hagemøbler! :)

mandag 24. mai 2010

Dansk i Milano

Milano arrangerer hver vår en designmesse, der alle "bransjefolk" får meske seg med spennende nye ting. Her er en liten kikk på noen av danskenes bidrag i år. De er flinke!

Prisbelønte True love plastmøbler av Busk og Hertzog.



Sofline av Karim Rashid.

Annerledes skap av Søren Rose.

The Pet av Louise Hindsgavl.
Hva er dette for slags møbel?? Minner meg om ei slags sekkepipe!! :)

Valdemar stol av Norman Copenhagen.


Cameleon av GamFratesi. Denne designerduoen har jeg skrevet om før.

Skulle jeg velge meg ut et av produktene, tror jeg det måtte ha blitt True love, øverst her. Nydelig, enkel form og herlige farger. Vedlikeholdsfritt må da dette være topp hvis man har hage av et visst omfang. På verandaen hos meg ser jeg imidlertid ikke at den hadde kommet helt til sin rett .... :)

I neste innlegg
titter jeg innom en fin butikk i Bergen

søndag 23. mai 2010

Moderne landskap

Svensk enebolig med store rom og åpen planløsning. Dette må med i Åpent hus-utklippsboka. Dette er vel ikke hverdagskost for noen av oss, så kanskje litt forfriskende å kikke litt på?


Fin romdeler som samtidig er god oppbevaring.

 Fin overgang mellom rommene - brede åpninger, gode materialer, godt håndtverk.
(Høres jeg ut som en eiendomsmegler nå::? :)  )

Hvor er takpendelen over spisebordet??
Det er et must for meg! :)


Jeg elsker store vindusflater. Særlig når der er utsikt til natur og ikke innkikk. Her glir inne og ute glir nesten over i hverandre. Men jeg lurer på hvordan disse vindusflatene oppleves når det er mørkt ute?



 Stein, tre, glass og lys. Ingredienser som alle hører med på ønskelista for drømmehuset mitt.


La du merke til halvåpningen i veggen mellom spisestua og kjøkkenet over her? Fiffig løsning. 
Tretakene finner du i alle rom. Med så åpen og stram løsning, synes jeg treverket luner rommene godt.

 Selv trappegangen er lekker. 


Hadde det vært mitt hjem, hadde jeg nok inkludert litt mer farge, og noen tekstiler til for å lune. Men lyse og glatte flater, som her, og åpen romløsning virker veldig forlokkende synes jeg!

 
Nydelig murstein i fasaden og godt planlagt uteområde

 
Stue, spisestue og en bit av kjøkkenet sett fra det nydelige uteområdet.
Trodde du at det var ferdig nå? Neida - flere lekre bilder å vise:





Knips - ut av det og tilbake til virkeligheten!!  ;)

Jeg har faktisk hatt fremme symaskina i dag. Ikke ofte jeg kan skryte av det - I forhold til alle disse kreative bloggedamene som kan briljere med stadig nye kreatsjåner. ;). Men i dag kom den gamle grå frem - for å lage blendingsgardiner til filmrommet (som ble bra)  og for å gjøre en "jobbkjeledress" om til tulle-minikjole..! :) Haha! Det var gøy! Frihåndssøm med maskin - lite knappenåler og bare ett forsøk. Morsomt! Skal ha jobbarr. i Arendal til uka, og da må vi jo være "best in show", vettu! ;)

I morgen, imidlertid 
tar jeg meg en virtuell tur til Milano. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...