onsdag 14. november 2012

Kikk inn i nyhuset: stuaHer kommer et nytt lite innlegg om forvandlingen av huset vårt. Under ser du stua sett fra øst mot vest. Før og under renoveringen :)


Før: gammel parkett, gamle vinduer, et trapp som "ødelegger" et hjørne av stua. Og så taket, som er fint, men for mørkt og stripete til at vi vil ha det slik.


I tillegg var halve nordveggen en fiffig variant av ruglete glass og tre.  (til høyre over) Lite egnet for å henge bilder på. Med så mye vindusvegg på stua, fant vi ut av vi trengte den veggplassen. Så glassveggen måtte vike.Og så var vi igang. :) Nytt elektrisk opplegg i alle vegger, etterisolering, nye vinduer osv.

Alle byggeprosjekter må vel ha noen forsinkelser og ulykker? Vår var en uheldig overraskelse med plutselig værskifte og skikkelig høststormer med tilhørende plaskeregn i begynnelsen av september! - Når vi egentlig begynte å nærme oss slutten av renoveringa av stua. Det var tidlig med sånt vær, syns vi - og særs upassende, siden taket ikke var tett ennå....


Resultat: skjære hull i tak og vegg igjen, og sette det hele "på tørk". Og prøve å tette hele taket med store presenninger... Jippi.. Men det gikk det også.

Og så var det bare å vente på at det skulle tørke, og at det skulle komme ei pause i styggeværet, så taktekkerne kunne komme og legge nytt.
Det kom EN dags pause i stormene. og DA skulle alt skje: 4 taktekkere i aksjon på taket, 3 snekkere innadørs med anna jobb, vi fikk hjulpet peismontøren inn med innsatsen på 250 kilo osv.. :) LITT av en dag.

Og så ble det altså nytt tak ute og inne, innfelte lyspunkt i taket, varmekabler i gulvet, og klart for gulvlegging.  

Ser jo ut som dette gikk veeldig fort, men har hoppa over en del stadier i bildehistoria her. :)Vi er kjempefornøyd med det lille luftevinduet vi satt inn på vestveggen. 
Den gir oss enda bedre utsikt og lys, og er praktisk også.

Og så er vi kjempefornøyd med gulvet vårt! :)
18 cm enstavs trelamellgulv i 2,5 meter lengder. 
Det er lagt slik at det flyter fint i fulle lengder gjennom de tre rommene: 
stua, spisestua og kjøkkenet.  Til høyre over ser dere hvordan herr Åpent^hus har planlegt tv-kroken, slik at ingen ledninger skal "ligge og slenge". Alt kommer rett ut fra veggen på riktig sted :)So far so good. Jeg likte virkelig dette rommet (og resten av huset) når det begynte å nærme seg ferdig..... ... særlig FØR alt stæsjet vårt kom ramlende inn....! :)
De første dagene hadde vi ikke kjøkken, så da ble det campingmat midt på stua. Drakk fra pappkrus og spiste skiver med smørepålegg (siden jeg ikke fant ostehøvelen i virrvarret)
Legg merke til det som ligger oppå den hvite kassa i front over: ei polse, ja. Snakk om mat "on the go".Fullt så gale ser det ikke ut nå lengre.


Men vi skal etter hvert bestille ny sofa. Og nytt teppe til den sofaen. 
Og det å henge opp bilder og få på plass detaljene som gjør at det ikke bare føles ut som et hus, men et hjem - ja, det må nok ta sin tid. Så jeg har ikke noe endelige ETTER-bilder å presentere helt ennå. :)kanskje på tide å henge opp det bildet? :)
Foto (c) Åpent^hus

Har du forresten fått med deg
at det er nytt lotteri her i Åpent^hus?
Du finner snarvei til lotteriet øverst i høyre kolonne.
Tre dager til trekning.


I neste innlegg
en dæsj retro

Legg inn en kommentar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...