fredag 31. desember 2010

Alt godt!

Da er vi kommet til siste dagen i året 2010. Jeg avslutter dette (blogg)-året med en liten, personlig fotohilsen fra oss her i Åpent hus.


Som de fleste andre har vi smakt på både søtt og surt dette året. Vi har samlet erfaringer og opplevelser. Gått på oppdagelse og nytt hverandres selskap.





Og ekstrastudiet mitt er unnagjort! :)















Og Åpent hus-bloggen har utforsket ideer og inspirasjon fra fjern og nær.


Takk for alle hyggelige ord, tips og inspirasjon fra alle dere som legger igjen livstegn her hos meg. Jeg setter veldig stor pris på det og dere!

remodelista


Jeg vil ønske alle som titter innom her hos meg
Alt godt for året som vi går inn i!



Måtte det bli akkurat slik du håper på! :)
(Og lykke til med å få det til!!!)


not on the high street


Alle foto (c) Åpent hus

I morgen
ny dag - ny inspirasjon

torsdag 30. desember 2010

Le Klint

På venninneturen til København rett før jul var vi innom Le Klints eget showroom - Foretaket som lager disse spesielle lampene med ulike geometriske utforminger av samme materialet.




Synes disse fortjener et eget lite innlegg


Le Klint-lampe-historien begynte med en enkel designide om en brettet lampeskjerm av arkitekt PV Jensen Klint i 1903. Siden da har foretaket Le Klint produsert klassiske lampeskjermer i moderne geometriske design - lamper som har blitt rene ikoner for -50, -60 og -70-årene. Hovedmaterialet er håndbrettet, fargefast hvit plast. Hver skjerm håndbrettes etter spesielle mønstre. Arbeidet krever opptil tre års opplæring.


Et enkelt materiale som gjør seg fint med lys gjennom - brukt på ulike måter. Fint å se variasjoner over temaet. Fargen og formene gjør dem til tidløse design, spør du meg.







Ser du disse store julekurvene under? Butikkbetjeningen fortalte at de ble laget bare for utstilling til årets jul. Men så mange har spurt etter dem at de kommer til å komme i produksjon til neste jul. :) Søte?




Translation:
Starting with an original design for a folded, pleated lampshade by architect P.V. Jensen Klint in 1903, Le Klint produce classic lamp shades in modernist geometric designs, true icons from the 1950s, 60s & 70s. The principal material is hand folded, color-stabilized white PVC which is completely washable and anti-static. Each shade is hand pleated, following a pre-marked pattern. The job requires up to 3 year’s training! When in Copenhagen resently, I visited their showroom. The Christmas decorations in their window will be set in production before next Christmas.



I neste innlegg
liten nyttårskavalkade fra Åpent hus

onsdag 29. desember 2010

Lekekasse for tøffinger


Dette tipset må jeg skynde meg å sende videre, sånn at de som er interessert kan være obs nå når sesongen er her. Dagens tips er ei fin og tøff lekekasse man kan skaffe seg, praktisk talt gratis.

Her er historien:
Jeg og Storebror tusla tur første nyttårsdag i fjor. Vi tok oss god tid og gikk på oppdagelse i brøytekanter og snøhauger. Midt i snøtullet, kom vi over ei fin og spennende svart kasse i veikanten. Den hadde vært i bruk dagen før, og lukta ennå av krutt. Når vi så nærmere på den malte trekassa, hadde den jammen lokk og borrelås-lås til og med.



Storebror og jeg dro den med hjem og vaska den og stelte den. Etter hvert fikk den flytte inn på barnerommmet i Åpent hus. Og i dag rommer den juniorenes samling av små plastdyr.




Tar med et bilde av Lillemor ikledd julens store slager: utkledningskostymet fra tante i Bergen. Nå har vi ei marihøne i hus! :)


Så tipset er altså:
Siden fyrverkeri-reglene er blitt strengere, selges det nå flere større rakettbatteri i stedet for enkle "knallerter". De mer forseggjorte batteriene kommer i trekasser a la den vi fant. Og slike blir det sikkert flere av i år. :)

Det går jo an å skru på hjul også. Eller male den om igjen, for de som vil det.
Fyrverkeriboks blir lekekasse. Fin gjenbruk det, ikke sant?



I neste innlegg
fin lampefamilie

tirsdag 28. desember 2010

Romjul hos oss


Har lagt vekk klokka. Pysjamas hele dagen når det passer . :) Spiser når vi blir sultne - og akkurat det vi vil. Leker med barna. Koser oss.

Førsteklassingens julegaver til stolte foreldre.






Det går hardt ut over snoperi og pepperkakebeholdningen.


Og min favoritt: clementiner i lange baner.


Gode lukter i huset - granbar - krydder.



En uoffisiell missekåring: kandidat A eller B?? :)



Ute er det gnistrende kaldt og klart julevær.

Håper din jul er slik du vil den skal være.


I neste innlegg
tips til lekeoppbevaring å finne langs veien snart! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...