søndag 31. oktober 2010

"Fingervase"

Nei - ikke vase for fingre, men vase med fingerform. Nederlansk sak. Spottet første gang på Hay i Oslo  for en måned siden. Og nå: Siste studiesamling er unnagjort. Og på en aller siste spasertur i hovedstaden før hjemturen og startskuddet for den store studieinnspurten kom jeg på ideen om at det var tidspunkt for å unne seg noe! :) Ok - siden jeg var i nærheten av Slottsparken, gikk beina mine av seg selv til Hay og kom kort tid etter ut med denne:



Ja, jeg har vist den før. Og siden jeg ikke er noe videre til impulskjøper, så kunne jeg jo ikke kjøpe den for en måned siden, når jeg først oppdaga den! :) Men NÅ, derimot, fant jeg ut at det måtte være helt greit. Jeg er kjempefornøyd. Ligner ikke noe anna vase jeg har.



Herr Åpent hus tok lørdagsrunden med innkjøp mens resten av familien gjorde innesysler, så det var han som fikk oppdraget med å kjøpe blomster. Så ... ta daah!


3x3 rør i gummi. Av Marcel Makes. (stråene er Lillemors bidrag)



Og ja - nå studeres det hardt! :)
Alle foto (c) Åpent hus

Det har vært og er skikkelig høstruskevær i området mitt denne helga. I dag har jeg ikke vært utendørs i det hele tatt. Gjør kanskje ikke så mye når jeg bare har delvis lyd på stemmen og sutter Fisherman til den store gullmedaljen. Men der er mye koselig man kan gjøre inne også. Deilig helg likevel. God ukestart til alle!


I neste innlegg
"hete tips" i kald årstid

lørdag 30. oktober 2010

Stilig strandhytte

Disse bildene fant jeg via Avdelingen som hadde funnet dem hos Scandinavian kitchens som hadde funnet dem hos Emmas designblogg som igjen hadde henta dem fra Busy being fabulous!! :) Ja, sånn kan det foregå i bloggverden! :)  - Vakre ting må saktens formidles. Og dette er lett, lyst og lekkert, spør du meg. Ta en titt:





Her har stylist Deborah McLeand skapt en skjønn kombinasjon av farger, former og teksturer, synes jeg. Eneste er at jeg nok selv hadde valgt ei bordplate med mer "liv" i - mer struktur. Denne ble litt for glatt og kald for meg. De grafiske bordløperne med bestikk eller bokstaver på står på interiørdetektivens liste over "ettersøkte". Si ifra om noen har tips. Bildene er tatt av Maikka Trupp.

Translation:
Have a look at this amazing beach retreat at St Andrews Beach in Australia, very much inspired by Scandinavian style. The house is owned and styled by Deborah McLean from the Busy Being Fabulous blog, and photographed by Maikka Trupp. Have a look at this amazing beach retreat at St Andrews Beach in Australia, very much inspired by Scandinavian style.



I neste innlegg
liten nyanskaffelse i Åpent hus

fredag 29. oktober 2010

Spor etter barn 3

Jeg bor med barn. Med to go'klumper som fyller dagene våre med innhold, og hjertene våre med varme. Jeg bor med to hengivne søsken, som vekselsvis koser, leker og krangler. Med en storebror som har lært seg å tilpasse seg lillesøsters "luner", og som prøver å lirke henne med på sine små påfunn. Med ei lillesøster som ser opp til sin skjønne bror, men som stadig likevel vil hevde sin vilje og rett.

Jeg bor med en gjeng som er glad for å kunne kalle seg familie. Som koser og klemmer mye, og som alle har som høyeste ønske at vi skal være sammen.

flickr
Jeg tror ikke vi er noen unik familie sånn sett - Ukedagene flyr av gårde, og hverdagsrutinene og programskjemaet må som regel sitte for at kabalen skal gå ihop. Men i helgene senker vi tempoet og tar oss bedre tid til hverandre. Det er som regel da de kreative prosjektene dukker opp. Og det er da jeg kan finne på å komme over slike herlige stilleben som disse:

Flodhesten pynta for anledningen:

Vi leker hytte og okkuperer mesteparten av storstua..!!! :)
Kan avsløre at hytta hadde flere rom - puterom, soverom og eget discorom!


Nyutviklet vannanordning (ikke så lett å tyde på bildet, men funker fint i praksis!)

Joda, fin tegning, men (kremt) ikke på en tallerken ...!!

nattlig utført sokkeutstilling utenfor barnerommet.
(bildet ville ikke stå på høykant, dessverre - snu hodet litt)

Dukka til lillemor dingler lettkledt (ja, ok: naken) og alene i vinden utenfor.


Det er storebror som som oftest er "mannen bak". Han eksperimenterer, sorterer og organiserer. Når han ikke er utendørs i full fart på sykkel eller ivrig ropende fotballspiller. Eller i iherdig datafotballkamp sammen med herr Åpent hus og kameratene i gata.

foto: Debi Treloar


bamse og sauen er med når vi smører niste.


Hallen i Åpent hus - tumleplass for alt som er gøy.


Førsteklassingen har begynt å tegne figurativt! :) joho!

Og lillemor på tre tegner allerede jenter, kjoler, stiger, sol, blomster og gress. (neida - ikke stolt mamma i det hele tatt..!) :)

Her er hun forresten med barnehagesekken sin! :)

Skal hilse så mye fra Storebror og lillemor! :)
Beklager blanda bildekvalitet i dagens innlegg. Tenkte det var viktigst med innholdet, så de slapp gjennom nåløyet likevel! Selv om den kunstneriske helheten er så som så. :)


Ønsker alle som svinger innom ei riktig fin helg!


I morgen
stilig hytte ved sjøen

torsdag 28. oktober 2010

Mikado

Her er en lekker liten sak som hører med på lista over fine stoler her i Åpent hus. Navnet Mikado henspeiler på japansk pinnespill, som sikkert mange av oss har spilt en gang. Den er i 100 % tre, og har tatt utgangspunkt i den klassiske pinnestolens oppbygging. Mikado stolen er designet av de anerkjente designerne Foersom og Hiort-Lorenzen.


Mikado stolen, som bl.a. kan anvendes som spisebordsstol, har lekre detaljer og et "fullendt" design. Stolryggen er dannet av fleksible trepinner som er stukket ned i setet. Slik kan ryggen fjære når man sitter på den. Det gir god sittekomfort.

Stolen fåes i bøk, valnøtt, ask, sort og hvit.

Jeg synes den er lekker, men ville nok valgt å bare ha en. Og da ha den stående et sted den virkelig kunne få komme til sin rett - både visuelt og praktisk. :)


Den finnes også som høy og lav barkrakk og som taburett.




Flott detalj er det at man kan se endestykket på beina i setet, som små "kaffebønner".


Det er nok den øverste/nederste utgaven i eik som er min favoritt. Der synes jeg at både design, håndtverk og materiale får komme til sin rett. 

De tre nederste bildene er mine egne (mobilbilder). Resten er fra LuxeTen.com og Casanove furniture.dk

This is chair design worth the Open house attention. It demonstrates a great combination of natural material, good craftmanship and simple, nice design. Don't you think?


I neste innlegg
ny utgave av egensnekrede Bo med barn-spalten

onsdag 27. oktober 2010

Tepper 3

Jeg har flytta rundt på noen store gulvtepper i Åpent hus i det siste. Og jeg ser nok en gang at store friske fargeklatter kan gjøre "underverker" i innredningen. Under spisebord og også ved sofagruppa kan de ramme inn og gjøre området lunt og fint. Men blir fargene for mørke, suger de lys, har jeg sett. Området der de ligger kan føles både mørkere og mindre.

Så er også spørsmålet: skal teppet være blikkfanget, eller skal det gli inn? Det nytter ikke å ha mange blikkfang i samme område. Da blir inntrykket rotete og urolig. Og vi liker da en viss ro og orden rundt oss, ikke?

Heldigvis kan de flyttes på. Og heldigvis er de utskiftbare. Mitt tips er: Om det er mulig bør man så absolutt få låne med seg hjem, før man gjør teppekjøpet endelig.

Lenge siden sist: nå er det klart for en ny liten teppeutstilling her i Åpent hus

1) Skjønn gulfarge. Fra Anthropologie.

2) Zipper rug. Praktisk og morsomt.

3) Utematter fra Exclusively home.com


4) Basic hos Heimtex
(kanskje dette bildet fikk være med pga den herlige betongveggen...) ;)


5) Rondo er laget av små runde kuskinnlapper. Kjempefint. Finnes i flere fargekombinasjoner. Fra  BoConcept/ Skeidar.

6) Mooi teppe.

7) Frodig fra Anthropologie

8) Candy fra Kateha, desingonline.se
Minner meg om Ferm livings puter med knapp i. :)

9) Rundflettet bastteppe fra West Elm.
Tidløst, rolig og lekkert.
Men kanskje ikke det mest behagelige å "slange" seg på?


10) Mange interiørbloggeres drøm? :) Pedlars co uk

Rugs can be cozy, fun or dramatic. I love to look at what there is on offer.

I neste innlegg
stilig stol

tirsdag 26. oktober 2010

Hytte med himmelutsikt

Her er ei hytte litt utenom det vanlige, verdt en liten kikk i Åpent hus. Hytta er tegna av de danske lovende arkitektene hos Primus.


Hytteprosjektet kalles Skybox og er på 75 kvadrat. Med takvindu i store deler av hytta får man en spesiell kontakt opp mot himmelen (derav navnet Skybox).

Dette står på ønskelista til mitt drømmehus: mulighet for å åpne opp når det er vær til det - viske ut skillet mellom ute og inne og virkelig kunne ta inn og nyte omgivelsene.







Grovt gulv, mange vindu, lyse vegger og enkle møbler.

Takvindu og utradisjonelle linjer gir en helt spesiell romfølelse.

Kjøkken og stue sett fra hagen.

Med takvindu, kan lille Caroline kikke på stjernene fra senga si om kvelden.



Skybox inngang.

På motsatt side ligger hagen.

Fasaden er behandlet, og har en fin og naturlig patina
som glir fint inn i naturen omkring.

Eikepanelet er behandlet med jernvitrol for å få en flotte værbarka finishen.
Foto: Nils Ahlman Olesen. Via fri.dk.

I neste innlegg
teppetema.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...