søndag 31. januar 2010

Trapper med svung

Har tidligere skrevet en hyllest til trapperommet - og vist trappa i Åpent hus.

Nå har jeg lyst å "meske meg" med andre trappebilder. Og så mange fine har jeg funnet, at jeg velger å vise dem stykkevis. Her er del 1! :)

Lekre linjer og propersjoner. Fra Marie Claire Maison. Forresten noen som har slike gamle skap med arkivskuffer til overs? Jeg mottar med takk!!!

Lyst og lekkert hos Hjemmets gleder blogg

Noen som kjenner igjen denne fantastiske, svevende trappa, vist før her i Åpent hus? Resten av huset ser du her. (Tear architecture)

Nå finnes der faktisk en norsk trappeleverandør som tilbyr trapper i slik moderne stil. Denne er i formpresset tre og har glassrekkverk. Den er fra Melby Snekkerverksted i Romsdalen. Melby har faktisk vært på besøk i Åpent hus. Når de monterte halvtrappa til tilbygget vårt (som jeg fortsatt ikke har vist noe særlig av, kommer jeg på)

Trapp i Den norske opera. Effektfullt med gulv, vegger, trapp og tak i samme materiale!


Trapp i Lisboa (nsff.no)
Er det rart jeg er fascinert over trapper, da?? :)


Elsker disse trappeløpene i gamle bygårder.
Her fra Cochs pensjonat i Oslo.


Kjellertrapp? hedfoto.no

Staselig herregårdstrapp. Blinkhus.no

Praktisk og moderne for små rom - luftig og lett. Atriumhus

Tine K Home.

Ah! Der finnes mange artige og fine utgaver. Jeg har flere på lager. Men kan ikke lasse ut alt på en gang! :)

I morgen
viser jeg et nyoppdaget morsomt interiørmerke
- som kombinerer moderne materiale med nye former.

fredag 29. januar 2010

Putekrig 1



Tid for fornying - lyset kommer etterhvert tilbake - merker du det? Dagene blir "lengre"! Kommer det mer energi også, kanskje? Det pleier å hjelpe med litt forandring i stua: få inn friske vårfarger, noen nye mønster kanskje. Om ikke annet, så ny kombinasjon av gamle puter i sofaen!? :) Jeg har gjort det flere ganger. Syns jeg begynner å bli god på resirkulering. Kjøper ei ny pute, og blander med andre fra "beholdningen". Nå er jeg på utkikk etter det nye oppfriskende elementet.


Her er noe av det lekre jeg har funnet. Viser bare fra en leverandør denne gangen - de hadde så mye forskjellig og fint. Den øverste her har avispapirtrykk i bunn og blomsterranker over - tøff kombinasjon.





Her er det mange farger og mønster. Hvis man ikke vil "blande vilt", kan man jo kombinere én med mønster, med flere ensfargede. Det er ofte det jeg gjør. Puteleverandøren heter Koko Company, og lager ting av høy kvalitet med gode materialer - ergo; ikke det billigste du finner. I sin nettbutikk har de puter, pledd, tepper og sengetøy - og egne ting for barn.

Det må nevnes at jeg har registrert at der er mange interiørbloggere som kan svinge seg rundt med symaskina og skaper flotte ting på egenhånd. Inspirasjonen her er uansett helt gratis .. ! :)

I neste innlegg
ser jeg på trapper i mange stiler og fasonger.

torsdag 28. januar 2010

Lekre bad / elegant bathrooms


Etter NIB-fokuset på bad i det siste har Åpent hus gått i seg selv. :) Og erkjent. Der er noen rom som ikke blir viet så mye oppmerksomhet her. Og grunnen er såre enkel: vi har gjort lite med disse rommene her hos oss, og har latt kreativiteten og hungeren etter nytt få gå i dvale i påvente av prosjekt Drømmehuset! :)



Det er kjøkken og bad vi snakker om. Men nå innvilger jeg meg ei "kosestund" men bilder av noen lekre badedetaljer. Leverandøren er italiensk: Agape.


 





















Fant du noe du likte?
Jeg kan like mye forskjellig - så lenge helhetsinntrykket blir lyst og "rent". Tror jeg må vente med å velge favoritter til vi står ovenfor en faktisk praktisk utfordring. Jeg er "på vent" med bad ennå. :)

Her er forresten ei samleside av leverandører av ting til huset, for dem som trenger å finne norske leverandører til noe de har funnet. Praktisk.

Og når det gjelder svar på hvilke gyngestoler som er favorittene mine, er min absolutte favoritt den siste gyngestolen - Wegners herlige klassiker. Den gjettet herr Åpent hus med det samme! :) Ellers er jeg nok en del påvirket av magasiner og blogger i andrevalget: det er Eames-stolen - selv om jeg har sett noen fine bilder av Inout fra Gervasoni også. (den syns Herr Åpent hus var skikkelig tung og sidrumpa, og det spiller kanskje litt inn det også) Så det var flere av dere som var inne på det i "gjettekonkurransen" :)

Vel og merke har jeg ikke prøvesittet noen av disse gyngestolene. Det skal gjøres så snart det lar seg gjøre! :) Kanskje jeg rekker en tur til Tannum og Illum og Posthallen etter forelesninger i dag?? :)
I morgen
blir det putekrig her - i massevis! :)

onsdag 27. januar 2010

Spor etter barn

(For de som ikke har tid og lyst, hopp over skribleriene mine,
og gå rett til Åpent-hus-barnas interiørbidrag, lengre nede) :)

Barna våre setter naturlig nok sitt avtrykk på hjemmet vårt. Enten kan man irriterere seg grønn over at man ikke lengre har full kontroll over interiør-dekoreringen, eller så kan man kose seg over at det er alle familiemedlemmer som kommer med sine bidrag. Jeg anser det som et veldig godt tegn at lekene flyttes rundt og brukes. At ungene er sosiale og flytter seg fra rom til rom.



Selvfølgelig bør tingene til slutt ende opp på sine faste plasser (for det har de stort sett), og noen lekefrie soner kan man da få lov til å ha. Men gleden ved å ha barn syns jeg også godt kan inkludere å glede seg over at man har et levende hjem.

Et godt eksempel på en sunn (og levelig) innstilling er hvilket svar du finner til dette spørsmålet:
Kikk på bildet av kjøkkenvinduet mitt, under her.
(Merk - bildet tatt for noen uker siden - adventsstjerner er kommet ned siden det!!) :)



Hva tenker du når du ser bildet? (Hehe - nå leker Åpent hus huspsykolog!!) Noe sånt som alternativ:

a) Huffameg for ei slurve. når vaska hun det vinduet sist?! det går jo nesten ikke an å se ut av det! ufyselig. uhygienisk. eier ikke disse barna grenser? sitte oppå kjøkkenbenken?? ta på vinduet med fettete hender???

b) Hm. :) her bor det barn. så de får sitte på kjøkkenbenken? se på utsikten? deltar i matlaging og kaffelaging? holder mor eller far med selskap når praktiske gjøremål må unnagjøres?



Her er et hverdagseksempel på hva jeg vil frem til. (Ikke for å henge ut noen i familien, for dette var ikke gale.) Vi var på familiebesøk for ei stund siden, og der hadde de nettopp vaska glassdøra i stua. Mine små var kjappe til å sette sine små avtrykk på den - som uungåelig er ..  Ingenting ble sagt, men jeg ante meg reaksjonen til den slitne vindusvaskeren. Jeg valgte likevel humoristisk å minne dem på hvor heldige de er som har slike små som kommer på besøk og setter avtrykk.

Det meste "sitter i hodet" - innstillingen avgjør om man blir stresset eller greier å glede seg.


Det var dagens lille påminnelse. "Count your blessings!"
Litt rot, hektiske dager, fingeravtrykk på speil og vindu - det er en velsignelse!! Jeg elsker ungene mine, og tar med hele pakken av det som kommer med det å ha dem!




Tar med noen eksempler på
ungenes interiørbidrag
(fra rett før jul):

1) Lillemors kjæreste eiendel, kanskje, gjør seg utmerket som "centerpiece", syns hun.


2) Eller kanskje enda stiligere med smukkeutstilling der?



3) Ny oppbevaringsplasser for smukkene!
(ser du hvor det er..? inni stereobenken ..)




4) Utstilling av alle legoeskene storebror fikk til bursdagen sin :)



5) Bilutstilling på tvers på stuegulvet.
Hva skal man ellers bruke all den plassen til?



6) Prikken over i'en på storebrors egenkomponerte frukttårn:
slitte, gode gamle "Nalle" :)



Alle foto: (C) Åpent hus

Under: julegave fra lillemor

Jeg tok forresten "gyngestol-testen" på herr Åpent hus.
Han fikk en rett av to! :) Forteller mer i neste innlegg.

I neste innlegg
blir det herligheter på badet

mandag 25. januar 2010

Ja til gyngestol!


1) Eames gyngestol for barn

Gyngestolen er et møbel helt for seg selv. I mitt hode innbyr det til ro og hygge. Og oser av tradisjon og historie. Den finnes etterhvert i mange stiler og utførelser. Her er et lite utvalgt til uttesting og fornøyelse: Hva frister mest?


2) Av Andreas Gravdal


3) Fra Briggs lekehus blogg - arvestykke i  fin hvitt.

4) Tradisjonelt arvestykke i sprek fornyelse.
Fra Rikkes blogg Fargesirkelen



5) Av Ole Wancher hos France & sønn


6) Utemøbel fra Bohus

 
7) PP124 av Hans Wegner



8) Ercol gyngestol -
(som vist i mitt innlegg om Old bell inn av Ilse Crawford)



9) Mamma gyngestol av Patrick Messier
og Sophie Fournier hos Pid.se


10) Fra kinesiske Yiya furniture factory



11) Knock-down gyngestol av Andreas Serigstad hos Khib

12) Stingray - moderne (og omfangsrik) versjon




13) Inout fra Gervasoni - også lekker i grå.


14) Voido av Ron Arad


15) Fra bloggen Charm design


16) J16 hos Hans Wegner

Og hvilken er så favoritten hos (fru) Åpent hus?
Noen som vil gjette? :)
Jeg skal ta testen på herr Åpent hus også.
Syns egentlig alle er fine - hver på sin måte.
Men jeg tror jeg har i alle fall to favoritter :)

I morgen
blir det moderne "funkis"hjem

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...